Am nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie:
in anul 2006 am luat un credit si un card de la RBS.
Incepand cu luna iulie 2008 din cauza crizei nu am mai putut plati acest credit.
In 2009 ianuarie primesc acasa o hartie de la un executor care declara scadenta intreaga suma de 9980 EURO.
Mi-au fost blocate conturile, mi-au fost trimise notificari la angajator dar nu mai lucram.
In 2012 septembrie, m-am angajat dupa mult timp cu contract legal.
De-a lungul celor 6 ani nu am mai primit nici o notificare.
Ieri acasa la parintii mei au sunat niste domni de la Asset Portofolio sa ii sun urgent ca au o oferta financiara pentru mine.
Vorbesc astazi cu ei si imi propun sa le platesc pana la sf. lunii 6500 EURO sau 1500 EURO si voi putea reesalona in rate lunare.
Nu dispun de aceste sume.
le-am cerut niste documente, mi-au zis ca nu au cum sa imi dea documente deoarece mi-au fost trimise deja la adresa din buletin. Insa nu am primit nimic.
Oferta de a plati integral 6500 de euro mi-a fost trimisa la inceputul lui martie si expira pe 30 martie.
Vreau sa stiu daca:
1. s-a prescris executarea?
2. este adevarat ca de la data executarii an 2009, chiar daca nu mi-au mai dat nici o notificare au dreptul timp de 10 ani sa imi ceara banii?
3. cum sa procedez in aceasta situatie?
Multumesc de ajutor.
Imi puteti recomanda un avocat pentru consultanta in aceasta situatie?
Este posibil ca dreptul creditorului de a cere executarea sa fie prescris sau nu, totul depinde de demersurile pe care le-a intreprins si care ar putea intrerupe prescriptia.
In locul dumneavoastra as face astfel:
(1) le-as solicita, in scris, sa imi comunice documentele ce stau la baza solicitarilor lor;
(2) In functie de ce informatii veti primi puteti decide daca este cazul sa incheiati un acord cu ei sau
(3) m-as adresa instantei cu o cerere prin care sa constate ca a intervenit prescriptia cu privire la sumele solicitate (daca apreciati ca nu sunteti in cupla).
Orice avocat va va solicita sa vada documentele pe cere le detineti si care ar putrea justifica creditul si va urmari sa nu existe cauze care sa fi intrerupt prescriptia.
Am intalnit cauze similare si, de obicei, societatile de recuperare creante nu pot face dovada unei cauze care sa fi intrerupt prescriptia. Poate aveti noroc.
Poprire salariu
mihaigabi22
Numele meu este Mihaiu George si pe data de 15 noiembrie 2008 am luat un credit de consum fara garantii in valoare de 7314 euro de la banca ABN AMRO care ... (vezi toată discuția)