avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cesionat fara instiintare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cesionat fara instiintare

Buna ziua,

As dori un sfat in legatura cu cesionarea unui credit.

Tatal meu decedat a avut un credit de nevoi personale facut in 2008. Platile au fost reluate in Noiembrie 2014 dupa aproximativ un an in care au fost intrerupte. Platile au fost facute direct in contul deschis asociat creditului.

Azi am primit un telefon de la o companie catre care, aparent, creditul a fost cesionat. Ei spun ca nu stiu nimic de platile facute pana acum si ca ar trebui sa discutam cu dansii si nu direct cu banca.

Ar trebui sa discutam cu cei de la banca sa retraga dosarul de la firma de recuperari? Este posibil sa fii platit inutil ratele din ultimele 5 luni?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 15:07, 25 Martie 2015
Ar trebui sa vorbiti atat cu banca, cat si cu societatea de recuperari, pentru a vedea care este stadiul debitului pe care il aveti, sa va precizeze sumele pe care le mai aveti de achitat si puteti astfel constata ce s-a intamplat cu ultimele rate achitate.

Probabil banca a instrainat creanta catre societatea de recuperari si nu cred ca va ”retrage” dosarul, creanta nemaiapartinandu-i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rate banca xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, sunt cu fostul meu sot in actiune de partaj, noi am luat acum 2 ani un imprumut bancar in care el este imputernicit si eu codebitor. In momentul ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)