avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza pensia de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza pensia de invaliditate?

Buna ziua va rog sa_ spune -ti si mie cum se calculeaza pensia de invalitate am 47 ani si o vechime de 8ani si 10 luni
Cel mai recent răspuns: valiavram68 , utilizator 14:58, 25 Martie 2015
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
Se calculeaza punctele acumulate pe fiecare luna dintr-un an.
Se aduna si imparte la 12 pentru a afla punctajul anual.
Dupa ce se calculeaza punctajele pe cei 8 ani si 10 luni,se aduna si se imparte la stagiul complet de cotizare.
In urma impartirii aflam punctajul mediu anual.
La acest punctaj mediu anual ii aplicam indicele de corectie de 1,07.
Punctajul mediu anual rezultat in urma aplicarii indicelui de corectie x 830,2 = cuantumul pensiei.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala mircea2020 mircea2020 Cum se calculeaza pensia de invaliditate (grad 3 eventual), in urmatoarele conditii: - vechime in munca 34 ani - armata 1 an si 3 luni - slariu brut actual ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr2 spatarofe spatarofe -ma numesc OFELIA SPATAR, SUNT NASCUTA IN 25.09.1965,AM 33 DE ANI DE ACTIVITATE , AM RAMAS IN PENSIE DE INVALIDITATE GRADUL 2,INCEPAND CU DATA DE ... (vezi toată discuția)