avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare loc de munca fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc de munca fara preaviz

Buna ziua,

as dori sa ma ajutati cu o informatie:

am un caz de desfiintarea a locului de munca - se ofera un alt post salariatului in cauza si are termen 10 zile sa raspunda daca accepta sau nu postul oferit. Ce se intampla in cazul in care salariatul nu accepta postul? Inceteaza CIM fara preaviz si fara plata compensatorie?

Multumesc
Inceteaza cu preaviz.
Si cu plata minim a unui salariu compensator.
regulile nu se schima la desfiintare post indiferent daca i-ati oferit alt post si salariatul il refuza.
~ Conținut șters la cerere ~
bibita92 a scris:

Buna ziua,

as dori sa ma ajutati cu o informatie:

am un caz de desfiintarea a locului de munca - se ofera un alt post salariatului in cauza si are termen 10 zile sa raspunda daca accepta sau nu postul oferit. Ce se intampla in cazul in care salariatul nu accepta postul? Inceteaza CIM fara preaviz si fara plata compensatorie?

Multumesc

1. In cazul concedierilor individuale nu este obligatoriu sa-i oferiti salariatului un alt loc de munca.
2. Daca nu accepta postul oferit, atunci c.i.m. va inceta cu preaviz de 20 de zile lucratoare si cu plata salariului compensatoriu.
Drepturile salariatilor concediati in baza art.65 din codul muncii sunt prevazute la art.67 din acela;i act normativ.
Daca salariatul refuza locul de munca oferit de angajator, acesta poate beneficia de ajutor de somaj , bineinteles dupa expeirarea perioadei de preaviz de 20 de zile asa cum este prev.in CCMUN.
In ce priveste compensatiile financiare care trebuie sa i le achitati salariatului, daca nu aveti un contract colectiv de munca la nivel de societate care sa reglementeze aceste situatii, cf.CCMUN aveti obligatia sa-i platiti un salariu compensator, inafara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului in cazul concedierii alex_c alex_c Buna ziua, Am fost instiintat ca voi primi un preaviz de 15 zile lucratoare, deoarece postul meu va fi relocat. As dori sa stiu daca in acest caz, cand nu ... (vezi toată discuția)