avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 1260 n.c.civ conversie imputernicire vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 1260 n.c.civ conversie imputernicire vanzare

Ce sanse am ca imputernicirea de vanzare, pe care matusa mea a facut-o in favoarea mea pe timpul vietii ,sa pot apela la acest articol pentru a ma folosi de ea ca si o manifestare a vointei defunctei de a -mi lasa mostenirea ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristimar , utilizator 08:33, 28 Martie 2015
Procura de vanzare nu poate tine loc de testament , iara dupa ce mandatarul a decedat nu mai puteti vinde in baza acelei procuri, ea isi inceteaza efectele.
am inteles insa ma gandeam ca indeplineste conditiile art.1260 adica este un act lovit de nulitate si se poate aplica teoria conversiei actului civil?
adica nu se poate transforma intr-un inscris sub semnatura privata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)