avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Certificat constatator
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Certificat constatator

Buna ziua !
Nu stiu daca am inteles exact cerintele in ceea ce priveste alcatuirea unui dosar ( pt. participare la licitatie ) - si anume:
" certificat constatator , din care sa rezulte capacitatea de exercitare a activitatii profesionale aferente lucrarilor de constructii ( amenajari interioare / exterioare , instalatii, constructii civile si / sau industriale )
Considerati ca se solicita un certificat constatator din cel cu valabilitate 30 de zile sau este vorba de certificatul pe care l avem ( ca si firma de constructii ) emis in baza legii 359 / 2004 ?
Daca dosarul nu este in regula, va dati seama ca nu e bine ...
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:05, 26 Martie 2015
Buna ziua,

in vederea participarii la o licitatie privind achizitiile publice, se solicita certificat constatator valabil pt 30 de zile, nu cel pe car orice societate il primeste la inregistrare / autorizare. Se emite de catre ORC in 30 de min. contra unei taxe de 45 lei.
Din modul in care sunt exprimate cerintele - nu rezulta, clar , ca este vorba despre certificatul cu valabilitate de 30 de zile ...... ci de un certificat "din care sa rezulte capacitatea de exercitare a activitatii profesionale aferente lucrarilor de constructii".....
Formula agreata de ANRMAP in anunturile de participare este "Informaţiile cuprinse în Certificatul Constatator trebuie sa fie reale / actuale la data limita de depunere a ofertelor. "

Ma indoiesc ca AC nu a precizat ca doreste un certificat actualizat si accepta unul emis cu mult timp in urma, mai ales ca din acestea se verifica si conflictul de interese.
Nu vad la ce le-ar folosi informatiile de acum x ani, care intre timp s-ar fi putut schimba de n ori.
Cel mai corect, solicitati clarificari la AC, care trebuie sa va raspunda oficial, si in functie de raspuns se va face si analiza ofertelor in procedura.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
vlad nicolae, moderator
V am citat cerintele, de aceea am pus ghilimele .... Si, da, nu a solicitat, de aceea sunt si eu nelamurita ... Am sa scot un certificat ca sa fiu sigura ca nu ma impiedic de atata lucru.
Multumesc pt. precizari.
Nu intotdeauna se citeaza cerintele integral pe forum, ceea ce duce de multe ori duce la raspunsuri eronate. In plus, unele AC mai amesteca in anunt cerintele cu modul de indeplinire a cerintelor.
De exemplu din citatul dvs reiese ca certificatul constatator nu trebuie emis neaparat de ORC, ci poate fi emis si de un vecin.

Vorbind serios, daca mai aveti timp, cereti clarificari la AC ca sa fiti sigura ca nu aveti surprize, inainte de a da banii, desi probabil asta va fi raspunsul. Ma mir ca a validat ANRMAP asa, probabil ca nu a observat.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente calificare soazig soazig Am o intrebare in legatura cu conformitatea/ echivalenta documentelor de calificare, atunci cand este vorba de ofertanti straini. Pana acum doua tipuri de ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Apelez din nou la dvs. deoarece intotdeauna mi-ati dat indicatiile cele mai bune. Am participat la o licitatie in asociere cu inca doua firme. ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)