avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare sub bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare sub bloc

Buna ziua.
Intrebarea mea este daca parcare de masini care se afla in subsolul blocului intra in atributia administratorului de bloc. Recent a parcat cineva pe locul meu inchiriat de la un alt vecin, iar administratorul spune ca parcarile de sub bloc nu intra in atributia sa.
Cel mai recent răspuns: DomutaDaniel , utilizator 14:48, 30 Martie 2015
Dumneavastra vorbiti de portarul blocului sau administrator?
Daca in atributiile unui administrator ati prevazut sa va pazeasca locurile de parcare, atunci el raspunde cum si cine parcheaza.
Legea 230/2007
Articolul 36
Administratorul, persoana fizica sau juridica, are, in principal, urmatoarele atributii:
a)prestarea serviciilor in mod profesional;
b)gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti;
c)efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
d)asigurarea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna;
e)gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice. Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generala a proprietarilor;
f)indeplinirea oricaror alte obligatii expres prevazute de lege .
Sunteți proprietar al locului de parcare sau este închiriat? Nu este treaba administratorului sa va păzească locul de parcare. Daca locul de parcare are destinație mixta parcare si subsol tehnic, administratorul se ocupa de țevi nu de cine si unde parchează.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
terentetalharu, utilizator
Si atunci cu cine pot sa discut in afara de cel care mi-a ocupat locul, deoarece nu ne intelegm. Administratorul a spus ca el nu se baga , ca nu e treaba lui.
Daca inchirierea s-a facut cu forme legale, va puteti adresa justitiei
Detineti locul de parcare in calitatea de proprietar sau de concesionar,din cauza ca solutionarea este diferita
Daca locul de parcare este proprietatea dvs exclusiva,daca amiabil nu solutionati ,nu ramane dacat varianta actionarii in instanta a respectivului
Anterior oricarui demers sesizati oficial politia de proximitate

Alte discuții în legătură

Parcare curte comuna doru_s doru_s Buna ziua, Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna. Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)
Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare dan nedelcu dan nedelcu daca mi se ocupa locul de parcare dpdv legal ce pot sa fac ca sa remediez aceasta situatie (vezi toată discuția)