avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pt furt...sunt nevinovat...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pt furt...sunt nevinovat...

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat ce sa fac in situatia in care m`am trezit. Am primit o citatie sa ma prezint la politie..acolo am aflat ca sunt invinuit de furt in valoare totala de 180 milioane lei vechi...constand in furt de tacamuri, vesela si fete de masa, introducere de bauturi alcoolice si ca mi`am adus produse alimentare de acasa pt a face mancare si a o vinde (lucram la un restaurant), lucruri care evident nu sunt adevarate. Am fost la politie mi`a spus de ce sunt invinuit, dl de acolo ma sfatuit sa ma duc la ITM sa vad dc am forme legale, am ajuns la ITM dar nu vor sa spuna nimic ma trimit dintr`o parte in alta...sper sa rezolv ceva cat mai curand.
La inceputul luni trecute a fost prinsa de camera o colega care nu a marcat cateva bonuri...fiind data afara, am uitat sa mentionez sunt bucatar, eu nu am nicio treaba cu marcatul, bonuriile, etc... Probabil vrand sa`i faca rau altei colege sa tinut de mine sa`i dau eu declaratie ca am vazut`o pe colega furand, am refuzat, a tot insistat o luna, vazand ca nu cedez vroia sa ma de`a in concediu fara plata sau in somaj, dar sa vin in continuare la munca, ei sa nu imi mai plateasca dariile. In contract am 8 h / zi, noi lucram 24 h si 48 liber, in ultima perioada lucram cate 16 ore, 2 zile si 2 liber, iar salariul nu`l mai vazusem de 2 luni, nu stiu cat conteaza asta, dar...am zis sa va explic tot...Cand m`am dus dupa liber la munca ma intampinat sefu, in tipete si urlete ca ori ii dau 120 milioane lei vechi ( banii astia ia scos dintr`un calcul pe care la facut el ca dc furam, atatia banii sau strans in perioada de cand sunt la ei) , ori imi fac bagajele si plec ca sunt concediata, bineinteles ca am plecat..ca nici nu am atatia banii si nu mi se pare corect ce mi`a facut. Dupa nici o saptamana a primit o contestatie de la munca sa ma prezint, m`am prezentat sa luat de mine ca dc am venit ca oricum imi desface contractul de munca.
In acceasi situatie este si colega pt care nu am vrut sa dau declaratie.
De la politie ne`a spus ca o sa faca cercetarii, eventual un inventar al restaurantului si apoi o sa dam o declaratie...este nevoie de un avocat...avem vreo sansa sa castigam sa iesim din asta si sa fim curatii ca inainte...imi este un pic teama ca tot se lauda ca are nu stiu cate relatii...isi poate contacta relatiile ca se ne faca rau.
Va rog din suflet ajutati`ma cu un sfat ce sa fac...cum sa`mi demonstrez nevinovatia...Va multumesc anticipat, cu stima si respect...
Cel mai recent răspuns: tutu_rt , utilizator 12:41, 21 August 2009
nu dvs trebuie sa va dovediti nevinovatia ci ei trebuie sa va dovedeasca vinovatia cu probe concludente.
potrivit art. 52 C. proc. pen., care consacra prezumtia de nevinovatie,
orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva.
In cazul in care probele referitoare la vinovatie nu sunt certe, sigure, complete, ci exista indoiala cu privire la vinovatia inculpatului, se aplica regula in dubio pro reo, potrivit careia orice indoiala opereaza in favoarea inculpatului, iar pe baza acesteia, solutia ce se impune este achitarea inculpatului de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
mancipri, utilizator
mancipri a scris:

nu dvs trebuie sa va dovediti nevinovatia ci ei trebuie sa va dovedeasca vinovatia cu probe concludente.
potrivit art. 52 C. proc. pen., care consacra prezumtia de nevinovatie,
orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva.
In cazul in care probele referitoare la vinovatie nu sunt certe, sigure, complete, ci exista indoiala cu privire la vinovatia inculpatului, se aplica regula in dubio pro reo, potrivit careia orice indoiala opereaza in favoarea inculpatului, iar pe baza acesteia, solutia ce se impune este achitarea inculpatului de catre instanta de judecata.

Ei nu cred ca au in toata unitatea obiecte de o valoare asa de mare, in plus colega este si ea invinovatita de furtul a 160 milioane vechi, deci un total de 340 miliaone lei vechi, unde pot gasi art 52 C. proc. pen. . Imi explicatii in termeni mai populari ce inseamna achitarea inculpatului. Multumesc.
achitarea presupune incetarea procesului penal , cu toate consecintele ce decurg de aici, nu mai raspundeti deci penal si nu se va mai efectua asupra dvs. niciun act de cercetare cu privire la acest caz.
Ati fost la politie si vi s-a adus la cunostinta ca sunteti cercetat intr-un dosar si aveti calitatea de invinuit? Vi s-a adus la cunostinta cu acel prilej ca ati comis infractiunea de furt prevazuta de Codul penal, art.. ... precum si faptul ca aveti dreptul sa fiti asistat de un avocat? Ati scris si o declaratie pe formular de invinuit? S-au vi sa spus ca exista o reclamatie depusa de patron si ca acesta sustine ca ati furat bunuri in valoare de 180 mil .lei si politistul v-a cerut in aceasta imprejurare sa-i dati o declaratie scrisa de dvs. cu privire la reclamatia patronului ?
Eu cred ca politia are in lucru o astfel de sesizare si efectueaza acte premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale.
Mai e cale lunga pana sa se solutioneze acest dosar. In primul rand reclamantul va trebui sa dovedeasca paguba pentru ca inteleg ca nu s-a facut un inventar. Cu siguranta va fi si o expertiza contabila.
Sfatul pe care vi-l dau este sa contactati un avocat si daca veti mai fi chemat la politie sa mergeti cu el
Am primit o citatie acasa de la politie sa ma prezint in data de.., am fost si am intrebat ce invinuire mi se aduce...invinuirea ca am furat bunuri din restaurant in valoare de 180 mil ROL.
Nu, am dat nici o declaratie, dl politai a zis ca inca nu este necesar sa dau declaratie, in schimb ma trimis la ITM sa vad daca am forme legale de munca si eventual sa depun o plangere la ITM dc nu aveam forme legale si pt faptul ca nu am primit salariul in ultimele 2 luni, ca sa ii cerceteze si pe fosti patroni. La ITM am fost, am operat in cartea de munca data cand m`am angajat si atat...dupa o saptamana am fost iar si aveam o marire de salariu prin ianuarie si incetarea activitati la inceputul luni in curs...as fi vrut sa stiu dc am CAS`ul platit in tot acest timp, nu ma pricept la legii, ma tot trimis dintr`o parte in alta si nu am aflat nimic, poate aflu... Inventarul cine il face? Expertiza contabila cine o face? Am uitat sa mentionez fostii patroni sunt foate adanc ingropatii in datorii leasing`uri, cat si sume de mii de euro pe la angajatii, iar afacerea le merge fff prost.
Am vreo sansa sa castig, mentionez inca o data sunt nevinovat, c`am cat dureaza un astfel de caz, ex-patronul poate sa retraga plangerea?

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune lacramica lacramica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti la ce ne putem astepta,daca fostul sef a depus plingere penala impotriva noastra pt. o lipsa in gestiune.noi nu am luat banii ... (vezi toată discuția)
Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)