avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pt furt...sunt nevinovat...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pt furt...sunt nevinovat...

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat ce sa fac in situatia in care m`am trezit. Am primit o citatie sa ma prezint la politie..acolo am aflat ca sunt invinuit de furt in valoare totala de 180 milioane lei vechi...constand in furt de tacamuri, vesela si fete de masa, introducere de bauturi alcoolice si ca mi`am adus produse alimentare de acasa pt a face mancare si a o vinde (lucram la un restaurant), lucruri care evident nu sunt adevarate. Am fost la politie mi`a spus de ce sunt invinuit, dl de acolo ma sfatuit sa ma duc la ITM sa vad dc am forme legale, am ajuns la ITM dar nu vor sa spuna nimic ma trimit dintr`o parte in alta...sper sa rezolv ceva cat mai curand.
La inceputul luni trecute a fost prinsa de camera o colega care nu a marcat cateva bonuri...fiind data afara, am uitat sa mentionez sunt bucatar, eu nu am nicio treaba cu marcatul, bonuriile, etc... Probabil vrand sa`i faca rau altei colege sa tinut de mine sa`i dau eu declaratie ca am vazut`o pe colega furand, am refuzat, a tot insistat o luna, vazand ca nu cedez vroia sa ma de`a in concediu fara plata sau in somaj, dar sa vin in continuare la munca, ei sa nu imi mai plateasca dariile. In contract am 8 h / zi, noi lucram 24 h si 48 liber, in ultima perioada lucram cate 16 ore, 2 zile si 2 liber, iar salariul nu`l mai vazusem de 2 luni, nu stiu cat conteaza asta, dar...am zis sa va explic tot...Cand m`am dus dupa liber la munca ma intampinat sefu, in tipete si urlete ca ori ii dau 120 milioane lei vechi ( banii astia ia scos dintr`un calcul pe care la facut el ca dc furam, atatia banii sau strans in perioada de cand sunt la ei) , ori imi fac bagajele si plec ca sunt concediata, bineinteles ca am plecat..ca nici nu am atatia banii si nu mi se pare corect ce mi`a facut. Dupa nici o saptamana a primit o contestatie de la munca sa ma prezint, m`am prezentat sa luat de mine ca dc am venit ca oricum imi desface contractul de munca.
In acceasi situatie este si colega pt care nu am vrut sa dau declaratie.
De la politie ne`a spus ca o sa faca cercetarii, eventual un inventar al restaurantului si apoi o sa dam o declaratie...este nevoie de un avocat...avem vreo sansa sa castigam sa iesim din asta si sa fim curatii ca inainte...imi este un pic teama ca tot se lauda ca are nu stiu cate relatii...isi poate contacta relatiile ca se ne faca rau.
Va rog din suflet ajutati`ma cu un sfat ce sa fac...cum sa`mi demonstrez nevinovatia...Va multumesc anticipat, cu stima si respect...
Cel mai recent răspuns: tutu_rt , utilizator 12:41, 21 August 2009
Am sa contactez un avocat sa vad ce`mi spune, multumesc mult pt sfaturi.
Am contactat un avocat, si el mi`a zis ca as putea sa`l dau in judecata pt faptul in care am fost concediat, si ca ar fi bn, dar am hotarat sa nu merg asa departe poate se va termina mai repede...avocatul a zis ca se va ocupa de caz, ca a mai avut astfel de cazuri pe care le`a castigat...asa sper sa fie si al meu...acum tot ce am de facut este sa astept...dar deja am o saptamana de cand am avocat, dar nu stiu nimic, daca a facut ceva pe mine...offf...asteptarea asta...
pe scurt, fara a folosi un vocabular juridic: daca veti fi gasita vinovata , dvs veti fi obligata de instanta de judecata sa achitati toate aceste cheltuieli . ( reclamantul va solicita daca se va ajunge la proces recuperarea de la dvs a tututor cheltuielilor pe care le-a facut cu acest proces.
asta pe langa banii pe care va acuza ca i-ati furat ).
Am un avocat de o luna si jumatate si nu ma contactat deloc in legatura cu problema mea...dc...dureaza atat de mult? si cat mai dureaza?
Daca se doveste ca eu sunt nevinovat, ceea ce e adevarat, si ca patronul a depus o declaratie mincinoasa, avand nevoie mare de banii si fiind plin de datorii si pe la angajatii, eu imi pot recupera de la el bani ( avocatul si ultimele 2 salarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune lacramica lacramica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti la ce ne putem astepta,daca fostul sef a depus plingere penala impotriva noastra pt. o lipsa in gestiune.noi nu am luat banii ... (vezi toată discuția)
Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)