Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat ce sa fac in situatia in care m`am trezit. Am primit o citatie sa ma prezint la politie..acolo am aflat ca sunt invinuit de furt in valoare totala de 180 milioane lei vechi...constand in furt de tacamuri, vesela si fete de masa, introducere de bauturi alcoolice si ca mi`am adus produse alimentare de acasa pt a face mancare si a o vinde (lucram la un restaurant), lucruri care evident nu sunt adevarate. Am fost la politie mi`a spus de ce sunt invinuit, dl de acolo ma sfatuit sa ma duc la ITM sa vad dc am forme legale, am ajuns la ITM dar nu vor sa spuna nimic ma trimit dintr`o parte in alta...sper sa rezolv ceva cat mai curand.
La inceputul luni trecute a fost prinsa de camera o colega care nu a marcat cateva bonuri...fiind data afara, am uitat sa mentionez sunt bucatar, eu nu am nicio treaba cu marcatul, bonuriile, etc... Probabil vrand sa`i faca rau altei colege sa tinut de mine sa`i dau eu declaratie ca am vazut`o pe colega furand, am refuzat, a tot insistat o luna, vazand ca nu cedez vroia sa ma de`a in concediu fara plata sau in somaj, dar sa vin in continuare la munca, ei sa nu imi mai plateasca dariile. In contract am 8 h / zi, noi lucram 24 h si 48 liber, in ultima perioada lucram cate 16 ore, 2 zile si 2 liber, iar salariul nu`l mai vazusem de 2 luni, nu stiu cat conteaza asta, dar...am zis sa va explic tot...Cand m`am dus dupa liber la munca ma intampinat sefu, in tipete si urlete ca ori ii dau 120 milioane lei vechi ( banii astia ia scos dintr`un calcul pe care la facut el ca dc furam, atatia banii sau strans in perioada de cand sunt la ei) , ori imi fac bagajele si plec ca sunt concediata, bineinteles ca am plecat..ca nici nu am atatia banii si nu mi se pare corect ce mi`a facut. Dupa nici o saptamana a primit o contestatie de la munca sa ma prezint, m`am prezentat sa luat de mine ca dc am venit ca oricum imi desface contractul de munca.
In acceasi situatie este si colega pt care nu am vrut sa dau declaratie.
De la politie ne`a spus ca o sa faca cercetarii, eventual un inventar al restaurantului si apoi o sa dam o declaratie...este nevoie de un avocat...avem vreo sansa sa castigam sa iesim din asta si sa fim curatii ca inainte...imi este un pic teama ca tot se lauda ca are nu stiu cate relatii...isi poate contacta relatiile ca se ne faca rau.
Va rog din suflet ajutati`ma cu un sfat ce sa fac...cum sa`mi demonstrez nevinovatia...Va multumesc anticipat, cu stima si respect...
Inteleg ca ati fost mai multi angajati care ati lucrat pe schimburi.
Nu inteleg de ce patronul dvs. v-a acuzat numai pe dvs. si v-a cerut 18000 lei, dar cred ca e vorba de intimidare, ca sunteti mai in varsta, asezat, la casa dvs. si crede ca de teama unei anchete ati da acesti bani. Nu va lasati intimidat
Oricum el va trebui sa dovedeasca ca exista acest prejudiciu pe care il reclama si nu stiu daca inscrisurile acelea pe care le pomeniti, ar putea demonstra acuzatiile lui, mai ales ca, ziceti, chiar patronul sau din dispozitia lui se introducea si marfa fara acte. S-ar putea ca toata ancheta asta sa se intoarca impotriva lui
Inaintea mea cu o luna au mai fost date afara inca 2 colege, una din ele era pensionara si lucra fara forme legale, iar cealalta e in acceasi situatie cu mine dar acuzata ca a furat de 16000. In luna in care am mai lucrat la ei, am lucrat numai cu sefu, si in repetate randuri si cu insistente, vroiau sa le dau o declaratie impotriva colegei care este in acceasi situatie cu mine, precum ca am vazut`o eu furand si insusiindu`si in nenumarate randuri sume de banii, nu am fost de acord spunand ca nu pot da o declaratie mincinoasa, pt ca eu nici nu prea cadeam in tura cu colega respectiva. Am uitat sa mentionez ca bonierele nici nu le pastreaza, posibil sa le aibe pe cele din luna mai. Din dispozitia lui se introducea marfa fara acte, chiar isi facea si aprovizionarea singur.
Mi`a zis cineva ca`l pot da in judecata pt felul in care ma concediat, stiti ceva.
Va multumesc fff mult pt ajutor, mai m`am linistit un pic. Dupa dvs mai e nevoie sa contactez un avocat? Credeti ca va putea retrage plangerea? Daca permite legea. Astept raspunsul dvs.
Poate nu strica sa contactati un avocat.
Daca pentru fapta reclamata este necesara plangerea prealabila si el si - o retrage( gestiunea frauduloasa=art.214 CP), atunci sigur, dosarul se va inchide.
Daca asa imi spuneti asa voi face, sa vad ce imi va spune si un avocat. Offf.....am citit art.214 CP, dar :((, din pacate nu prea am inteles mare lucru:(. In cazul meu plangerea prealabila sa facut? Retragerea plangerii se poate face? Ceea ce nu prea as crede, doar dc ii dau o suma pe banii, ca asta si vrea sa scape de datorii.
Va intrebam mai sus ca mi`a zis cineva ca`l pot da in judecata pt felul in care ma concediat, si dc stiti ceva.
Va multumesc din suflet. Multa sanatate.
Ati putea face acest demers, dar aveti o decizie de concediere in care sunt mentionate temeiurile legale, termenul in care poate fi atacata?
Nu strica sa contactati un avocat si sa-i prezentati situatia dar ar trebui sa va grabiti , sa nu curga timpul in defavoarea dvs.
Lipsa in gestiune
lacramica
Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti la ce ne putem astepta,daca fostul sef a depus plingere penala impotriva noastra pt. o lipsa in gestiune.noi nu am luat banii ... (vezi toată discuția)
Revenire declaratie
299KA
Va salut,
Am si eu o problema :
Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)