avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperatori

Buna seara! v-as ruga sa-mi raspunde-ti la o problema. Astazi am primit un telefon de la o firma de recuparari care imi spune ca firma lor a cumparat o datorie de la un IFN la care am avut un credit in 2010 pe care l-am platit in mare parte. Ei spun ca as mai avea cam 1000 de lei de platit si ca trebuie sa le platesc pana la sfarsitul lunii(adica cinci zile)daca nu ma trimite in instanta. Nu vreau sa intru in detalii acum de ce nu am achitat toata suma.De 5 ani nu am primit nici o instintare, nici un telefon de la IFN sau recuperatori. As vrea sa-mi spune-ti daca este posibil ca dupa 5 ani sa vina sa le platesc? nu s-a prescris datoria? am inteles ca dupa 3 ani se prescrie. Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:53, 25 Martie 2015
Daca nu ati mai efectuat nici o plata de cinci ani si nici nu ati recunoscut debitul, s-a prescris dreptul de a obtine suma prin executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari ancamois ancamois buna azi am primit o scrisoare de la o firma de recuperari din bucuresti ptr ca am facut prin 2000 un credit cu buletinul si am platit o parte din rate si nu ... (vezi toată discuția)
Datorii banca roznovatstefan roznovatstefan In 2007 am luat de altex mai multe si am luat si un credit.In 2008 a venit criza nu am reusit sa mai platesc am pierdut locul de munca.In 2010 ma dat ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)