buna azi am primit o scrisoare de la o firma de recuperari din bucuresti ptr ca am facut prin 2000 un credit cu buletinul si am platit o parte din rate si nu am mai platit...sunt amenintata cu executarea silita. intrebarea mea e daca sunt legale aceste amenintari?nu sunt prescrise aceste datorii daca au trecut atatia ani?cum sa fac sa ii linistesc sa nu faca prea mare scandal?multumesc
Trebuie să știți că datoria nu se prescrie niciodată. Se prescrie dreptul lor de a vă executa silit. Amenințările nu sunt legale decât atunci când se amenință cu regurgerea la un drept legitim. Cum ei nu au dreptul să vă execute silit, nu prea mai este un drept legitim. Dar nici ilegale nu prea sunt. Sunt niște minciuni.
Un credit de 2000 lei, nu putea fi pe o perioadă mai mare de 3-4 ani, deci prin 2007, cel târziu s-a prescris dreptul lor de a vă executa silit.
Le puteți spune politicos că știți că dreptul lor este prescris și că nu au ce să vă facă. Poate așa scăpați de ei.
in conditiile precizate nu faceti gafa sa achitati orice fel de suma care echivaleaza cu recunoasterea debitului si are drept consecinta intreruperea si inceperea unui nou termen de prescriere
Eronat. Odată termenul denprescriptie împlinit, plata nu mai are ce întrerupe.
Dacă vreți, negociați sa plătiți 1000 sau cat considerați ca datorati.
Dacă accepta, bine, dacă nu, rău pt ei.
Credit neplatit
alina_25
Persoana i-a in 2004 un credit de 10.000 euro scandenta 2010 din 2006 nu il mai achita primeste tot felulde amenintar dar acea persoana nu are ... (vezi toată discuția)