avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara - sulta platita, neradiata din CF
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara - sulta platita, neradiata din CF

Buna seara am rugamintea sa ma ajutati.Dupa un proces de partaj mi sa atribuit mie locuinta ,eu trebuind sa platesc o sulta.Plata sultei sa facut in aceeasi zi in care am mi sa facut executarea,eu nestiind ca sa facut cererea de executare.Am anuntat executorii a doua zi telefonic dupa ce am primit somatia ca sulta sa platit in aceeasi zi dar au omis totul.Am facut contestatie la executare si intrebarea mea este urmatoarea.Intrucat apartamentul eu l am dat la vanzare si nu pot sal vand ptr ca sa trecut suma in cf pot sa fac plangere penala impotriva executorilor?multumesc anticipat.astept raspuns pe adresa jenu_jenucupusi@yahoo.com.
Plangere penala sub aspectul carei fapte prevazute de legea penala ?
Articol. 246cpp abuz in serviciu ptr sechestru apartament.
Atentie ca actualmente este in vigoare alt cod penal ,in care infractiunile sunt diferit numerotate fata de codul penal vechi
Astfel,NCP Art. 297

Abuzul în serviciu

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SID

Pentru incadrarea faptei sub incidenta infractiunii de abuz in serviciu,trebuiesc intrunite anumite conditii legal prevazute,sa fie indeplinite conditii pe latura obiectiva si subiectiva
Dvs precizati
Am anuntat executorii a doua zi
telefonic

Este important de analizat din dosarul de executare silita documentul incheiat de executor referitor la anuntul dvs telefonic...
Ramane de probat vinovatia executorului sub aspectul intentiei directe sau indirecte pentru a va cauza eventual prejudiciu

Da coreçt am desfasuratorul telefonic cu numarul de fix al executorului am depus plangerea am notat in plangere inclusiv ca aveam cumparator .sa va spun mai detaliat cum a fost.am platit sulta a doua zi cand stiam ca au intrat banii in cont a.m sunat de pe teleffonul de serviciu la ora 11 am vorbit cu secretara care mi aa zis ca ma resuna dupa I am spus ca sulta e platita dar nu ma mai sunat.Eu am menrionat in plangere ca am fost de acord cu sulta am depus urmatoarele acrte in dosarul procurorului.Dovada platii cu act bancar act in care se arata ziua in care banca mi a virat banii in cluusiv iesirea mea din spital cu dovada ca am proteza femurala si mie greu sa gasesc un alt loc de munca.Am scos convorbirea telefonoca si am facut copiii dupa anuntul aapartamentului care urmeaza sa le arat procurorului cand ma cheama.Va multumesc din. toata inima ptr ajutor.Cu respect Jenu cluj.
Imi cer scuze ptr greseli dar scriu de pe un telefon.

Alte discuții în legătură

Urgent floredanamarialacatusu@gmail.com floredanamarialacatusu@gmail.com Bună ziua... Va rog sa ma ajutați cu niște răspunsuri... Ce trebuie sa facă soțul meu la amenda luata ieri de la politie pe nedrept?? Cazul este..... Am ... (vezi toată discuția)
Intabulare a unei hotarari judecatoresti justmailme justmailme Posed o hotarare judecatoreasca din 1980. A ramas definitiva in 1980. Irevocabila si investita cu formula executorie in 2006. Instanta dispune iesirea din ... (vezi toată discuția)