avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectare contract de inchiriere

Acum un an am inchiriat un apartament avand calitatea de mandatat sa inchei contractul de inchiriere pe o perioada de 1 an.Dupa 6 luni de la incheierea contractului chiriasul a plecat lasand in urma o datorie considerabila la intretinere.Intrebarea mea este daca il pot chema in judecata pentru recuperarea datoriei sau imi mai trebuie o procura judiciara data de proprietar?Mentionez ca proprietarul este plecat din tara.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:18, 25 Martie 2015
Depinde ce se specifica in prima procura, daca este limitativa sau nu.
Proprietarul mi-a incheiat o procura speciala prin care sa ma prezint si sa-l reprezint in relatiile cu biroul notarial in vederea incheierii contractului de inchiriere lasand la latitudinea mea termenii acestui contract.
in vederea incheierii contractului de inchiriere

Punct.
Deci va trebuie un alt mandat pentru instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament cu mandatar costinliviu costinliviu doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in ... (vezi toată discuția)
Procura pentru inchiriere sau vanzare apartament Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) la un apartament. Daca dorim sa il dam cu chirie sau sa il vindem, dar eu sunt plecat din ... (vezi toată discuția)