avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate fi redus termenul de incercare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate fi redus termenul de incercare?

Am o condamnare cu suspendare de 1 an care a expirat in octombrie 2014, perioada de incercare e de 3 ani.
Intrebarea mea e daca pot sa fac vre-un curs de reabilitare la 1 an jumate de la sentinta,inainte sa treaca cei 3 ani de incercare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:57, 29 Martie 2015
Nu, reabilitarea intervine de drept la expirarea termenului de incercare. Nu se poate mai devreme.
Nu, termenul de incercare nu poate diminuat, pentru ca intervalul de 2 ani prevazut de art.82 al.1 c.pen. ( cod 1969) , care se adauga la cuantumul pedepsei aplicate si constituie impreuna termen de incercare, a fost stabilit de legiuitor, tocmai pentru a da posibilitatea persoanei condamnate sa demonstreze daca isi poate indrepta conduita in aceasta modalitate si in acest interval de timp.
Daca in acest intreval de timp nu mai savarseste o alta infractiune, la expirarea termenului de incercare va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)