avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovitura in cap
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovitura in cap

Un prieten a fost in club s-a imbatat si a lovit pe cineva cu o sticla in cap pe care nu-l cunoaste si nici respectivul pe el, nu stiu de ce a facut asta s-au de la ce s-au luat, m-a rugat sa ma interesez in cazul in care victima o sa faca vreun cheag de sange sau alte lucruri care-i afecteaza sanatatea (sechele sau Doamne Fereste sa dea coltul) cat timp trebuie sa treaca sa fie sigur ca a scapat si ca victima nu a patit nimic? Am inteles ca o plangere trebuie facuta in 3 luni, in caz ca trec aceste 3 luni de la incindent poate sta linistit ca victima e sanatoasa sau ca nu l-a reclamat? Sau cat timp trebuie sa astepte sa fie sigur ca a scapat? (nu poate sa contacteze victima pt ca nu o cunoaste) multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreicristi , utilizator 13:20, 26 Martie 2015
Daca ingrijrile medicale necesare partii vatamate depasesc 60 de zile sau survine moartea, nu mai este infractiunea de loviri, ci infractiunea de vatamare corporala sau lovituri cauzatoare de moarte.
Cele doua infractiuni de mai sus nu se pedepsesc la plangere prealabila in termen de 3 luni, ci din oficiu oricand in termenul de prescriptie, adica aniiii de zile.
Dacă îngrijirile medicale acordate nu depășesc 90 de zile, este vorba despre infracțiunea de loviri și alte violențe, iar plângerea prealabilă trebuie depusă în termen de 3 luni de la comiterea faptei. Dacă victimei i se acordă peste 90 de zile, ori rămâne cu o infirmitate, , poate fi vorba despre vătămare corporală și atunci tremenul de 3 luni nu mai este incident.
Multumesc , dar am uitat sa precizez ca mi-a spus ca au trecut 5 saptamani de la acel incident si nu a primit vreo citatie pana acum sau altceva de genul, avand in vedere timpul care a trecut, a scapat ? (in sensul ca daca patea ceva victima il reclama si era prins pana acum?) ca asta vrea sa stie, cat timp trebuie sa treaca, sa stie ca victima este ok si el a scapat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cristi_o cristi_o Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra: Persoana apropiata batuta si lasata in camp, s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare wese wese In urma cu 4 zile am acrosat cu spatele o persoana , mentionez ca earam pe domeniul unei societati private. Am vrut sa duc victima la spital a refuzat , am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima mariandumitru77 mariandumitru77 Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea ... (vezi toată discuția)