avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare teren agricol

Buna ziua. Am cumparat teren impreuna cu un prieten, l-am platit integral facand la notariat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, vanzatorii nu ne-au facut actele de vanzare cumparare pt ca nu au facut cadastru si intabulare care revenea in obligatia lor conform contractului semnat. I-am dat in judecata, am platit cheltuieli de judecata importante iar judecatorul a respins cererea.
Aceasta este povestea pe scurt. Pot face apel in 30 de zile. Oare e normal sa fii furat si apopi sa ti se spuna ca nu ai dreptate?
Pot face si o plangere penala pentru inselaciune? Daca da unde?
Va rog ajutati-ma sa imi fac dreptate.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:06, 26 Martie 2015
Promovati calea de atac , apelul.

Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.




Succes.
asa am si facut, am platit si o taxa de 650 lei si eu si prietenul meu pt ca am specificat ca daca nu se poate incheia tranzactia dorim banii inapoi conform contractului semnat si surpriza - respinge cererea
Depinde care a fost obiectul acțiunii introduse și cum ați justificat încălcarea antecontractului încheiat. Numai așa se explică faptul că v-a fost respinsă acțiunea. -care a fost motivarea instanței?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarârea care sa tina loc de act autentic CostySoare CostySoare Actiunea pentru obtinerea hotarâri care sa țina loc de act autentic,procedura. (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare MMariaS MMariaS Este valabila o promisiune de vanzare imobiliara sub semnatura privata si in prezenta unui avocat ?Sunt intr-un proces de revendicare teren ,apelul l-am ... (vezi toată discuția)
Autentificare act liviupaun liviupaun in anul 2000 am cumparat un teren cu act de mana,am platit de atunci si l-am inscris la rol,acum as dori sa autentific actul.cum anume trebuie sa procedez?va ... (vezi toată discuția)