avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spalare de bani?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spalare de bani?

Buna ziua, in primul rand sper ca am ales bine categoria, iar daca nu va rog sa mutati topic-ul la categoria care trebuie ori sa imi transmiteti unde ar trebui sa postez.

Recent am aflat de un loc de munca pe postul de agent imobiliar la o companie internationala. Totul trebuie facut pe internet (ofertare, contracte, plati etc.)

Dupa ce am sustinut un interviu telefonic mi s-a spus ca sunt admis si ca putem incepe treaba.

Inca nu am semnat nici un contract cu ei, dar ieri mi-au trimis un email cu continutul:
"Pe contul Dumneavoastră a fost transferat banii:
Total: 3421.76 euro
A*** D*** S***
Adresa: Iasi, ****
Banca: ****
IBAN: RO****
SWIFT: ****
Vă rugăm să controlați contul bancar Dumneavoastră și să ne anunțați atunci când o să primiți banii."
I-am sunat si mi s-a spus ca suma reprezinta contravaloarea unei tranzactii efectuate in Franta, iar cand ii primesc imi vor da un cont unde trebuie sa ii trimit.

Sunt destul de sceptic si nu stiu cat e de legala toata povestea asta.

Am urmatoarele intrebari:
1. ce as putea face, sa verific daca e legal sau nu? Cui sa ma adresez?
2. daca efectuez tranzactia si banii nu sunt legali, as putea fi tras la raspundere? (tinand cont ca nu stiu despre ce e vorba)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:58, 30 Martie 2015
Nu sunt jurist,dar daca nu aveti nici macar contractul de munca semnat cu ei,nu cunoasteti prevederile din fisa postului,eu as face retur la suma (cu titlul de sume necuvenite) si mi-as vedea de treaba.Ati gresit cand le-ati dat contul personal,asa ca reparati greseala cat mai aveti timp.
Parerea mea,colegii mei juristi poate va indruma mai bine.
Nu pare deloc o treabă legală.În condițiile în care ați susținut un interviu telefonic, nu știți cine se află în spatele acestei afaceri, nu aveți un contract încheiat , dar vi se transmite o sumă de bani importantă deja, există multe semne de întrebare. Vă sugerez să returnați suma și să vă vedeți de treabă.dacă vă vor contacta spuneți că nu mai sunteți interesat de acest job, că ați găsit altceva.
stiu ca una dintre solutii ar fi aceea de a returna banii inapoi si sa stau linistit.
in schimb, as vrea sa opresc asta, eventual in colaborare cu vreo institutie sau ceva...
de asta intreb, unde as putea sa ma adresez?
Ați putea face un denunț eventual, mergeți la poliție sau parchet și povestiți ceea ce vi s-a întâmplat.Cred că ar putea fi interesați de caz.
Daca vi se cere sa trimiteti banii mai departe, veti deveni sageata (money mule) si veti avea de suferit penal, vi se va inchide contul bancar si veti intra drept fraudor bancar in evidenta bancilor romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar dintr un cont spaniol pe adresa de domiciliu ... denisa25 denisa25 transfer bancar dintr un cont spaniol pe adresa de domiciliu a beneficiarului din Italia .se poate realiza aceasta operatiune bancara? (vezi toată discuția)
Urgent! pe ordinul de plata am scris gresit codul bancii ATELOCIN ATELOCIN Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce se in cazul in care am facut un ordin de plata de transfer, dintr-o banca din Germania in Romania,iar la beneficiar ... (vezi toată discuția)
Transfer bancare usa-romania kolaricrobert kolaricrobert Buna! Am pus la vanzare pe Olx.ro un laptop, iar un tip mai ciudat spameaza continuu contul de olx cu numarul lui de telefon ca sa discutam pe WhatsApp. Dupa ... (vezi toată discuția)