avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca - speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca - speta

Buna, sper sa aveti un raspuns si speta ce o voi prezenta

am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni : 06.04.2009 pana la 05.07.2009
acum urmeaza sa'l prelungesc CM-ul cu un an de zile 05.07.2009 pana la 05.07.2010, dar pt a fi sigura ca'i ok si nu gresesc ultima zi am sunat la ITM la biroul relatii si surpriza d-na draguta "acritura" mi'a spus ca daca data de 05.07.2010 cade duminica tb sa trec ultima zi in actul aditional 06.07.2010.

acum vine intrebarea: daca pot incheia CM-uri cu incepere dintr-o zi nelucratoare 01...... ( sambata sau duminica) de ce nu pot trece ultima zi in actul aditional sambata sau duminica daca atunci se implineste anul de prelungire

sper ca am fost suficient de explicita

multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:09, 22 Iunie 2009
Pai una este data intocmirii si alta este dutrata de valabilitate pentru care isi produce efecte juridice actul aditional.
1. Doamna de la ITM era incompetenta profesional. Un CIM poate fi incheiat si poate inceta in orice zi, indiferent ca este lucratoare sau nelucratoare.
2. Ma intreb cu ce argumente (legale sau logice) argumenteaza ea un asemenea refuz?
3. Eu va spun sa faceti prelungirea CIM assa cum ati spus si sa-l inregistrati la ITM. Daca refuza le cereti scris temeiul legal.
Nedumerirea pe care o am este legata si de data de incetare a duratei determinate din actul aditional de un an de zile pe perioada cuprinsa intre data de 05.07.2009 pana la data de 05.07.2010 :">

iar actul va fi incheiat cu data de 03 07.2009 sau 06.07.2009 si depus in termen de 5 zile la ITM B

Actul ad. urmand sa-si produca efecte incepand cu data de 05.07.2009 , adica ultima zi din contractul de munca si asta pt a avea continuitate d.p.d.v legal.

va multumesc mult
.
1. Daca CIM inceteaza pe data de 05.07.2010, inseamna ca pe data de 05 nu mai este salariat, deci este bine perioada de 05.07.2009-05.07.2010.
2. 05.07.2009 este prima zi de lucru.
Puteti incheia actul pe oricare din datele prezentate (03.07 sau 06.07), iar efectele juridice sa se produca incepand cu data de 05.07.2009.

C.i.m. va inceta de drept la data de 05.07.2010.

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul de munca - speta Gianina - Claudia Gianina - Claudia Buna, sper sa aveti un raspuns pentru speta ce o voi prezenta am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni : 06.04.2009 pana la ... (vezi toată discuția)
Cim -durata determinata eujad eujad buna ziua, am vazut rasp Dvs cu privire la urmatoarea speta: o dna spunea ca are incheiat CIM pe durata determ. in perioada 06.04.2009-05.07.2009. si ca vrea ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare. Si ... (vezi toată discuția)