avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca - speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca - speta

Buna, sper sa aveti un raspuns si speta ce o voi prezenta

am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni : 06.04.2009 pana la 05.07.2009
acum urmeaza sa'l prelungesc CM-ul cu un an de zile 05.07.2009 pana la 05.07.2010, dar pt a fi sigura ca'i ok si nu gresesc ultima zi am sunat la ITM la biroul relatii si surpriza d-na draguta "acritura" mi'a spus ca daca data de 05.07.2010 cade duminica tb sa trec ultima zi in actul aditional 06.07.2010.

acum vine intrebarea: daca pot incheia CM-uri cu incepere dintr-o zi nelucratoare 01...... ( sambata sau duminica) de ce nu pot trece ultima zi in actul aditional sambata sau duminica daca atunci se implineste anul de prelungire

sper ca am fost suficient de explicita

multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:09, 22 Iunie 2009
referitor la data incetarii deacord cu ce vi sa- raspuns, poaet fi 05.07.2010, indifernet ca e zi lucratoare sau nu.

In ce priveste data la care se incheie actul aditional de prelungire insa, aveti graija sa-l incheiati inainte de data expirarii primului termen pentru care s-a incheiat, adica cel tarziu in 03.07 sau 04.07 daca lucrati si smbata aceea, nu asteptati pana in 06.07 in niciun caz!
Puteti de fapt incheia actul aditional de prelungire cu un an oricand inainte de finalizarea contractului initial, si maine de exemplu, nu este necesar si nici indicat sa asteptati pana in ultima zi.

Daca prelungirea prin act aditional nu intervine inainte de a expira contractul initial si relatia de munca continua peste aceasta data, se prezuma ca relatia a continuat intr-un contract pe perioada nedeterminata, in baza rt 16 din cod:
(2) În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul de munca - speta Gianina - Claudia Gianina - Claudia Buna, sper sa aveti un raspuns pentru speta ce o voi prezenta am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni : 06.04.2009 pana la ... (vezi toată discuția)
Cim -durata determinata eujad eujad buna ziua, am vazut rasp Dvs cu privire la urmatoarea speta: o dna spunea ca are incheiat CIM pe durata determ. in perioada 06.04.2009-05.07.2009. si ca vrea ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare. Si ... (vezi toată discuția)