avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare- cumparare/vanzator decedat- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare- cumparare/vanzator decedat- cum trebuie sa procedez?

Am cumpărat un teren de la o persoană ca fiind moştenitoare alături de ceilalţi fraţi ai ei pe titlul de proprietate pe baza unui precontract de vânzare. Expiră termenul prevăzut pentru perfecţionarea contractului, iar persoana vânzătoare a decedat. Ceilalţi moştenitori îmi spun că dacă am cumpărat terenul să-l ţin sănătos nu au nici o pretenţie dar nici nu mai vor să perfectăm actele. Printr-o hotărâre judecătoreascăpot să fiu proprietar de drept al terenului şi să-l intabulez pentru a-l trece în cartea funciară?
Puteti face o actiune in justitie (in temeiul art. 1669 din Codul civil), desigur doar pentru partea de teren pe care o avea promitentul vanzator atunci cand ati incheiat antecontractul. Aveti grija ca dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat! Ar fi ok pt. dvs. daca ati incheiat acel antecontract la notar, desi legea nu prevede ca antecontractul trebuie incheiat in forma autentica notariala.
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare , in contradictoriu cu proprietarii din tilu si mostenitorii celui ce a semnat antecontractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Contestatie vanzare Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie,daca se poate: bunicul meu a incheiat o promisiune de vanzare cu o asociatie agricola, in luna ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)