avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa gospodarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa gospodarie

Buna ziua,
Problema mea este legata de o anexa gospodareasca. Mentionez ca locuiesc in zona urbana, la o casa cu inca doua familii in curte. Am ridicat aceasta anexa pe terenul meu (fiecare proprietar are o cota parte din suprafata terenului, ~77mp). Mentionez ca anexa este din panouri de tabla, deci in orice moment se poate dezmembra. Tot cu panouri de tabla as vrea sa imi imprejmuiesc si terenul( o latura este deja facuta,in continuarea anexei). Pentru ca am "vecini binevoitori" acestia mi-au facut reclamatie si am fost contactata de organele competente in sensul ca daca in doua saptamani nu dezmembrez anexa sunt in situatia de a plati amenda. Din ce am citit in legea constructiilor, sunt anumite constructii care sunt scutite de autorizatie de constructie. As vrea sa stiu daca pot si eu sa ma incadrez la vreun anumit subpunct din legea mai sus mentionata, in conditiile in care anexa mea nu are nici fundatie, si nici nu intentionez sa o racordez la serviciile de apa si gaz.
Daca am nevoie de autorizatie de constructie va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum pot sa rezolv cat mai repede, in conditiile in care stiu ca autorizatiile de constructie dureaza pana la eliberare si 3 luni ( eu trebuie sa rezolv in 2 saptamani):((
Deoarece este vorba despre o lucrare de construire, este obligatoriu de a obține autorizație de construire, potrivit art. 3 al L.50/1991.Fiind vorba despre o Anexă gospodărească procedura este simplificată cu privire la doc. tehnică necesară. Veți solicita de la primărie Certificat de urbanism și apoi AC. De la un proiectant veți solicita să vă facă un mic proiect și cu dovada titlului de proprietate , extras de CF de informare și ce va mai cere primăria, vă faceți dosarul pt. intrarea în legalitate. V-a făcut vreun proces verbal de constatare sau v-a dat termenul de 2 săptămâni, oral. deoarece se știe că o AC are termen de eliberare de 30 zile(art. 7 al L.50/1991)Veți începe demersurile și veți dovedi astfel că doriți să intrați în legalitate.
@cucu...
Daca n-ati fi in relatii inamicale cu ceilalti colocatari, era simplu!
Intai ca nu va reclamau si doi ca daca s-ar fi ,,sesizat\" organele (aiurea! organele nu se sesizeaza, sunt sesizate), puteati invoca art.11(1) din legea 50/1991
Art. 11. - (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, si/sau aspectul arhitectural al acestora: a) reparaţii la împrejmuiri [...]", adica o dadeati cotita, ziceati ca era, doar i-ati facut un upgrade:)

Am uitat sa va spun ca imprejmuirea fara autorizatie a unui teren se pedepseste cu amenda de la 1.000 la 100.000 (!!!) de lei si in plus trebuie sa readuceti totul la situatia initiala, adica sa demolati ce ati ridicat.
Dar daca cineva depoziteaza gunoi pe terenul d-voastra, pt. ca v-au obligat sa va demolati gardul deoarece n-ati avut un maldar de hartii si pt. ca in loc sa aruncati cu banii pe aprobari, ati construit gardul, tot d-voastra veti fi amendata.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Admin, administrator
Terenul curte comună este coproprietate forțată, d-voastră revenindu-vă cota parte ideală de 77mp. Acțiunea de a construi este un act de dispoziție , inclusiv actele care urmăresc înfrumusețarea bunului comun se fac doar cu acordul tuturor coproprietarilor.- Art. 641 NCC. -prin urmare trebuia să solicitați acordul coproprietarilor.

Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Admin, administrator
Termenul de 2 saptamani mi-a fot dat verbal, prin telefon. Iar legat de acest lucru as vrea sa stiu daca vecinii (ptr ca dl de la Inspectorat de la ei are nr de tel) au acest drept de a da nr meu de telefon altor persoane? Si nu reprezinta un abuz faptul ca vecinii au lasat in curte pe dl.Inspector sa imi fotografieze anexa, fara ca eu sa stiu? Nu se incalca dreptul de proprietate? Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
Revenind la cele 2 saptamani date ca termen ptr. "demolarea"sau dezmembrarea anexei ( nu stiu care termen ar fi mai potrivit), am mentionat faptul ca au fost date verbal. Nu ar trebui sa existe un proces verbal de constatare,pe care sa fie si semnatura mea? Sau o somatie de care sa am cunostiinta? Amenda pot sa i-au si dupa aceste 2 sapt. de comunicare verbala? M-ar interesa o lege in care sa se mentioneze acste lucruri, sau un temei legal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare constructie ilegala CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Am cumparat o parcela de teren, care provine dintr-o suprafata dezmembrata, iar pe acesta se afla o parte din ruinele cladirii unui ... (vezi toată discuția)
Construire garaj myagh86 myagh86 Buna ziua,doresc sa construiesc un garaj pe amplasamentul unei anexe(locuiesc la curte si sunt singur in curte).Acea anexa are rol de magazie si este in planul ... (vezi toată discuția)
Inlocuire gard fara autorizatie UtilizatorBucuresti UtilizatorBucuresti Buna ziua, as dori sa-mi inlocuiesc gardul actual care este construit din 1977 din beton si panouri de tabla. Problema este ca nu am cadastru sau posibilitatea ... (vezi toată discuția)