avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bani din casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bani din casa

In urma controlului ANAF , in casa de marcat se gasesc mai putini bani decat pe bonul fiscal.Inspectorii pot sa inchida locatia?
Este legal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:41, 26 Martie 2015
Da.

OUG 28/1999:

Art. 10. - Constituie contravenţii următoarele fapte dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni:

d) neîntocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat, altele decât cele provenite din încasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amănuntul şi a serviciilor efectuate către populaţie sau cele utilizate pentru a acorda rest clientului;

Art. 11. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 10 se sancţionează cu amendă aplicată operatorilor economici, după cum urmează:

d) cele prevăzute la art. 10 lit. b), c), d), e) şi dd), cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei, precum şi cu:
...
(ii) suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru, de la o lună la 3 luni, în funcţie de gravitatea faptelor, pentru contravenţiile prevăzute la lit. b), c), d) şi e).
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala paullilie paullilie Cum pot sa dovedesc ca o societate comerciala nu emite bon fiscal clientilor si unde trebuie sesizat acest lucru? (vezi toată discuția)
Anaf si casa de marcat aditaxi aditaxi Poate sa ma lamureasca cineva, daca in cazul unui control inopinant gaseste in casa sa zicem o suma de 80 de bani in minus fata de casa de marcat. Ce se poate ... (vezi toată discuția)