avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bilet la ordin . Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bilet la ordin . Inselaciune?

Buna seara. Doresc si eu un sfat. Acum 15 zile am primi un bilet la ordin pt un transport. Ajuns la scadenta biletul a fost refuzat la plata pentru: "popriri ale unor institutii ale statului". Pot face o plingere penala pt inselaciune dat fiind faptul ca poprirea pusa pe conturi de catre ANAF este valabila din luna ianuarie iar cel ce a emis acest bilet stia acest lucru? Biletul a fost dat pe un termen scurt adica 15 zile.
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 22:39, 26 Martie 2015
Fapta nu se incadreaza la infractiunea de inselaciune, chiar daca emitentul biletului la ordin stia de poprirea conturilor pe care le detine. In acel interval de timp (15 zile) putea sa ii intre in cont o suficienta suma de bani sa acopere atat debitul urmarit de ANAF cat si datoria (plata) catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu? pneuros pneuros Am facut o plangere impotriva unui administrator de srl pentru inselaciune care pentru marfa cumparata a eliberat un bilet la ordin completat integral de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat la plata ilmir1 ilmir1 Buna seara. Doresc si eu un sfat. Acum 15 zile am primi un bilet la ordin pt un transport. Ajuns la scadenta biletul a fost refuzat la plata pentru: \\"popriri ... (vezi toată discuția)
Bo stipulat fara protest!!!!!!!! Andrei T Andrei T Ce reprezinta Biletul la Ordin stipulat fara protest? In cazul refuzului la plata din lipsa disponibil pot solicita investirea cu formula executorie a unui ... (vezi toată discuția)