avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie mama eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie mama eleva

Buna ziua!! As dori sa ma ajutati si pe mine cu mai multe informati! Sunt eleva in clasa a12a sunt insarcinata urmeaza sa nasc in luna aprilie as dori sa stiu daca am dreptul la indemnizatia de 600 de lei dupa ce termin liceul mai primesc acesti bani?Sau doar timp de cele 2 luni care mai sunt la scoala?Mentionez ca am frecventat si frecventez cursurile la zi !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:12, 27 Martie 2015
Beneficiati de indemnizatia pentru CCC, chiar si dupa terminarea liceului, intrucat se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

art.2 din OUG 111/2010
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua şansă“, sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
....
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru ca m-ati informat in legatura cu drepturile de care beneficiez! O zi buna!=D>
1. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) de la data nasterii copilului si pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti obtine venituri profesionale impozabie de pana la 3.000 lei pe an calendaristic.

3. - Indemnizatia pentru CCC este de 600 lei lunar.
- Mai beneficiati si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Multumesc frumos pentru raspuns ! O zi buna! =D>=D> Va mai deranjez cu o intrebare stiu ca dupa ce termin cele 12 clase se da somajul acela de 250 de lei timp de 6 luni! Eu mai pot beneficia de el daca iau si indemnizatia pentru copil?
1. Va inregistrati la Agentia de Somaj, chiar daca beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

2. Dupa terminarea CCC veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si indemnizatie crestere copil AURELIA27 AURELIA27 Am terminat liceul la seral in aceasta vara, dar in aprilie am ramas gravida . Am depus actele pentru somaj , pentru a putea intra in C.C.C .Acum o saptamana ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)