Buna ziua,va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez: Am achizitionat in anul 2000 in satul Boteni com Contesti jud Dambovita o locuinta cu un teren de 3800 mp.Terenul este pozitionat pe directia est-vest ,pe latura de sud au crescut mai multi copaci printre care si nuci specific ca distanta pana la razor este de 1-2 m iar inaltimea lor atinge 7-8 m,datorita acestui fapt locul meu este o lunga perioada umbrit.Au venit si cei de la primarie in urma sezizari depusa de mine dar propietarul nu a luat nicio masura ,ce as putea sa fac?.Va multumesc.
Există 2 cazuri-soluții -
-dacă la data când ați cumpărat acești nuci și restul de copaci erau la hotar de 30 ani, și acest lucru se va dovedi prin expertiză, atunci intervine uzucapiunea de plantație și trebuie să-i acceptați ca atare.
-dacă acești nuci și arbori au o vechime mai mică de 30 ani, se poate solicita prin instanță tăierea lor dacă sunt la o depărtare mai mică de 2 m., deoarece d-voastră doriți să vă construiți....o anexă, o casă tocmai în apropiere de acel hotar și sunteți prejudiciat.- ART, 613 NCC. -nu este discutabil ci obligatoriu. (regl. anterioară-art. 607Cod civil)
Multumesc de raspuns,concluzia este ca trebuie sa-l actionez in instanta ,dar cu salariu meu de 600 de lei ,slabe sanse sa pot,cred ca o sa incerc sa-i usuc ,cu ce nu stiu,terenul in cauza este momentan intr-un litigiu el fiimd in acest moment parloaga
Taiere nuc
skyboy2011
Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)