buna ziua,
am urmatorea situatie:
- parintii mei au stat in chirie, intr-un apartament cu legea 112.
- in anul 1999 s-au dus la primarie si si-au exprimat dorinta sa-l cumpere, primaria a fost de acord.
- in acest sens s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare,
apartamentul fiind achitat integral, prin plata de rate, in decurs de 10 ani, respectiv pana in anul 2009.
- imobilul in care este apartamentul, a fost revendicat de niste persoane din Germania(!?), care nu au reusit sa prezinte documentele legale necesare ptr a beneficia de revendicarea in natura, inclusiv a aprtamentului parintilor mei.
- am intrat pe site-ul primariei la rubrica NOTIFICARI/REVENDICARI. si la capitolul ---evidenta dosarelor administrative legea 10, am gasit pe adresa imobilului unde au stat parintii mei ( ambii au decedat in 2013) ca exista un dosar datat - 2001 - si 2 persoane - tot din Germania -altele decat primi revendicatori.
- tot la aceeasi rubrica am gasit la capitolul ---- evidenta dispozitiilor la dosarele administrative constituite in baza legii 10, pe adresa imobilului , nu s-a completat nicio rubrica din cele 3 existente, cu vreo dispozitie data de primarie . Din acest lucru, pot sa inteleg ca procesul care a fost deschis printr-un dosar in anul 2001 (cum am amintit mai sus) nu a avut nicio faza. Pe surse am aflat ca , revendicatorii nu au putut prezenta niste hartii legal doveditoare ptr revendicare.
...........................
Ma intreb <??>>, in aceste conditii:
-- avem un contract de vanzare - cumparare incheiat legal, toate demersurile privind intabularea , inscrierea in CF fiind efectuate , la ce ne putem astepta ?
Primaria , care are pe rol un proces de revendicare, depus la registratura in 2001, daca pierde procesul ( nu cred ca s-ar stradui sa-l castige), ce se poate intampla cu situatia apartamentului parintilor mei ?
- este posibil ca, primaria, pierzand procesul de revendicare, sa poata sa anuleze contractul de vanzare - cumparare incheiat cu parintii mei , eu fiind acum beneficiarul apartamentului in urma realizarii succesiunii ?
- in momentul cand am facut succesiunea, am obtinut de la primarie certificatul fiscal ca fiind ok, si de asemenea CF fara sarcini.
- daca as dori sa vand apartamentul, este posibil ?
Va multumesc ptr eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns:
olivianus , utilizator
15:36, 27 Martie 2015