avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit pana la salariu de la un IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit pana la salariu de la un IFN

Buna ziua.
In decembrie am luat un credit on line in valoare de 2000 ron credit pana la salariu.deci pe termen de 20 zile.
Nereusind sa platesc la timp ifn ul a inceput sa calculeze dobanda penalizatoare de 3 % pe zi deci 60 ron pe zi astfel incat acum am ajuns la exorbitanta suma de 7000 ron aproximativ. Degeaba depun sume mai mici cum ar fi 2-3000 de ron fiindca se scade din dobanda nu din imprumut si astfel pana la urmatorul salar suma creste inapoi.
Va rog sa mi spuneti daca este legal acest procent de 3 % pe zi dobanda penalizatoare, si daca potr face ceva in acest sens .vreau sa platesc cei 2000 inclusiv dobanda normala pentru toata perioada dar nu pot nicicum sa achit in aceste conditii.
Exista o lege care sa reglementeze marja maxima a dobanzii penalizatoare?
ma pot adresa la anpc pentru ai obliga sa recalculeze sumele?
multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:39, 31 Martie 2015
AlbertoTurbo si Hotumattua, ori sunteți neinformați, ori sunteți rău intenționați În primul rând semnarea contractului nu dovedește negocierea. Pe dreptul consumatorilor sarcna probei revine profesionistului, nu consumatorului. În al doilea rând există deja jurisprudență pe așa ceva.

Restul e can-can!
Ilie1111 a scris:

AlbertoTurbo si Hotumattua, ori sunteți neinformați, ori sunteți rău intenționați În primul rând semnarea contractului nu dovedește negocierea. Pe dreptul consumatorilor sarcna probei revine profesionistului, nu consumatorului. În al doilea rând există deja jurisprudență pe așa ceva.

Restul e can-can!

E drept, de faptul ca am face parte dintr-un IFN, nu ne acuzi. :) Multumim!
Ilie1111 a scris:

Restul e can-can!

O fi can-can... nu zic nu...

Dar dacă ar fi așa cum spui, de ce crezi că nu există practică judiciară în sensul desființării contractelor semnate de IFN cu consumatorii pe legislația protecției consumatorilor, sau de ce crezi că nu există măcar sancțiuni mai consistente și mai mediatizate a IFN-urilor de către OPC?

Părerea mea e că IFN-urile au contracte „beton” din punct de vedere juridic, iar cei care le semnează ar cam trebui să și le asume, și să aibă mare grijă atunci când le semnează.
Îți respect părerea! Eu am văzut astfel de sentințe, există. Dacă vei căuta pe goagle, vei găsi, mai ales cu societăși de leasing. Contractele IFN-urilor sunt slabe de tot, sunt extrem de prost făcute. Motivul pentru care nu sunt mediatizate este simplu. Clienții sunt în majoritate pensionari, persoane fără informații și mai ales fără posibilitatea de a angaja un avocat, în plus sumele sunt destul de mici în comparație cu sumele împrumutate de la bănci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractele de credit ContSters91450 ContSters91450 X-(Buna ziua, Am anumite nelamuriri in legatura cu o speta privitoare la un contract de credit pentru nevoi personale. Concret, o persoana a incheiat cu un ... (vezi toată discuția)
Comisioane si dobanzi penalizatoare lilianatamasi lilianatamasi Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a ... (vezi toată discuția)