avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa sau cerere de oferte
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa sau cerere de oferte

Lucrez intr-o institutie publica si in fiecare an se face igienizarea institutiei.
In buget la art."reparatii curente" am prevazuta doar suma de 60000 ron din care s-au cheltuit 4500 ron pentru reparatii intr-un cabinet.
Este corect sa contractez aceste lucrari prin achizitie directa tinand cont ca nu vom depasi pragul valoric de 15000 euro?
Este corect sa colaboram cu aceeasi firma 2 ani la rand?
Nu suntem inscrisi in SEAP.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:49, 23 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu depasiti pragul valoric de 15.000 euro puteti sa achizitinati direct conform art 19 din OUG 34/2006.
Dar referitor la SEAP sa stiti ca inscrierea in acest sistem este obligatorie. Neinscrierea in SEAP pentru o autoritate contractanta constituie contraventie conform art 293 lit e) din 34/2006 si se sanctioneaza cu amenda intre 70.000 si 100.000 lei conform art 294 alin. 3.
Succes.
Poate fi achzitie directa, dar cu respectarea legislatiei in materie.
Plecati de la planul anual al achizitiilor publice, dar nu cred ca prevedrea bugetara aratata de d-voastra este cea corecta.
Una este igienizarea si alta sunt reaparatiile curente.
Dupa mine daca sunt intrunite conditiile art. 16 alin.(1) din OUG nr.34/2006, puteti face achizitie directa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.19 din oug 34/2006 dancantemir dancantemir Daca valoarea estimata este mai mica de 15000 euro este obligatoriu sa achizitiionez direct sau pot aplica una dintre proceduri (cerere de oferta) ... (vezi toată discuția)
Cumpãrarea directã ºi 3 oferte gajnandi gajnandi Buna ziua. Am doua intrebari. 1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)