avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa norma de venit - obiect de activitate comert cu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa norma de venit - obiect de activitate comert cu amanuntul -vs casa de marcat

sunt pfa cu norma de venit , detin un magazin am casa de marcat , dar sunt anumite momente cand am in magazin mai multe sume de bani pentru platirea furnizorilor Ideea e urmatoarea : la un control de la fisc cum pot justifica acesti bani in fata inspectorilor anaf ?
Nu sunt societate , sunt doar un pfa amarat cu platile la zi a impozitului - ce treaba au cu acei bani ? - asta se numeste tot evaziune ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:24, 29 Martie 2015
Buna ziua,
Unde anume in magazin aveti acele sume? Nu mai exista un plafon de casierie, ci doar o limita a platilor si incasarilor catre si de catre persoane juridice.
sa zicem ca imi vine comanda la bere - 500 ron si comanda la altceva 500 de ron total 1000 ron , in sertarul de la casa de marcat am 300 ron . hop vine inspectorii de la fisc face casa e ok , iar in tejghea ...surpriza 1000 ron -- he he he !! si zice evaziune ! sigilam magazinu ! ce pot sa mai fac ????
Sumele din casa de marcat trebuie sa corespunda cu raportul zilnic. E ok.
Sumele din casierie trebuie sa corespunda cu Registrul de casa. Banii din casierie nu ii tineti in sertar sub tejghea ci in seif.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control directia antifrauda la pfa florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Inspectorii antifrauda pot face verificări si la PFA- magazin cu amanuntul? Dețin o casa de marcat mica, fara sertar, este corect sa ii țin ... (vezi toată discuția)
Raportul z chitanta doua pucte lucru madina71 madina71 Buna seara! Am doua pcte lucru: unul este magazin (vanzare marfa cu amanuntul) iar celalalt are activitati de prestari servicii. Registrele de casa le tin in ... (vezi toată discuția)
Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)