avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... proces verbal Montare schela
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

proces verbal Montare schela

Buna ziua
Ma puteti ajuta,va rog cu un model de proces verbal montare-demontare schela metalica.Sau ce ar trebui sa cuprinda.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:41, 27 Martie 2015
Montarea si demontarea schelelor este permisa numai lucratorilor desemnati in acest scop, prin decizie scrisa a conducatorului unitatii, respectandu-se astfel prevederi legislative:
-obligatia angajatorului de a asigura conditii de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, prin stabilirea de atributii si raspunderi pentru lucratori, corespunzator functiilor exercitate, mentionate de Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, art.13 lit.d).
-prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 14.07.2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 22, privind obligatia lucratorilor de a-si desfasura activitatea, in conformitate cu pregatirea si instruirea sa, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala, atat propria persoana cat si persoanele din jurul sau.
-obligatia angajatorului de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca, prin permiterea accesului lucratorilor in zonele cu risc ridicat si specific, numai dupa primirea si insusirea instructiunilor adecvate, mentionate de Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 14.07.2006, cu modificarile si completarile ulterioare, art.7 al.(4) lit.e).
In principiu, decizia trebuie sa contina atributiile lucratorilor (cunoasterea schemei/ proiectului de montaj, cunoasterea cartii tehnice a schelei, cunoasterea instructiunilor proprii ssm, existenta, dupa caz a documentului de autorizare ISCIR a schelei, etc.) care monteaza-demonteaza schela, modul de relationare (PV de predare-primire schela montata, cu semnaturile sefilor celor 2 echipe si data) intre echipa care monteaza-demonteaza schela si echipa care va desfasura lucrari pe schela respectiva, etc.
Intrebarea dvs. se refera doar la un PV de predare-primire (model care se anexeaza la decizie), care poate fi un document semnat de 2 persoane, care poarta o data, prin care se atesta ca la montarea schelei au fost respectate documentele urmatoare: ....... (se nominalizeaza - proiect de montaj, instructiuni speciale din cartea tehnica, sarcina maxim admisa pe palierele schelei, inaltimea maxim admisa pentru lucru pe palierul schelei, etc.,), ca se utilizeaza o schela (dupa caz, mobila) care are documentul de autorizare nr. ...../ data, emis de catre .... (de regula, ISCIR teritorial, prin reprezentantul autorizat al firmei), etc.
Dupa demontare se va intocmi un document (PV de predare-primire, model anexat la decizie) de catre seful echipei care a demontat schela si seful depozitului (gestionarul) unde s-a predat schela, cu mentiuni legate de componenta schelei integritatea schelei, cu referire al proiectul/ cartea tehnica a acesteia) - eventual, nominalizare elemente lipsa, etc.
In superlege (vezi sus pe aceasta pagina), in baza unui abonament, contracost, puteti accesa instructiuni proprii ssm cu referire al diverse tipuri de schele metalice, fixe si/ sau mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire schele Diana Resiga Diana Resiga Buna ziua, pentru montarea si apoi folosirea unei schele mobila cu inaltimea de lucru de 8-9 m este necesar un curs de schelar conform normelor SSM ale ... (vezi toată discuția)
Legislatie ssm - montare schela in santier de ctii. misu1972 misu1972 Buna ziua, Am de montat o schela intr-un santier de constructii......dupa montare trebuie o firma specializata sa omologheze schela sau o pot face eu ... (vezi toată discuția)