avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine are dreptul de a sista pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine are dreptul de a sista pensia alimentara?

buna ziua...am citit mesajele referitoare la pensia alim...am gasit elemente ce m-au ajutat....insa mai am unele nelamuriri si anume...tatal meu mai are un copil din prima casatorie, acum acesta sustine bacalaureatul...nu se stie daca va urma o alta forma de invatamant...Pe parcursul lunilor...iulie, august, septembrie baiatul nu mai are nici o calitate"(nici elev, nici student)...in conditiile acestea tatal poate sa nu mai plateasca pensia pt lunile de mai sus?daca da, cum se procedeaza?deoarece cand a fost la serviciu pt sistare cei de R.U. i-au spus ca nu e posibil asa ceva.
E O.K. daca va urma o facult...stim ca pana la 26 de ani va trebui sa plateasca...insa e acel"daca"....
asadar tatal poate sista pensia de unul singur prin derere la cei de la personal?
Ar fi mai bine sa va ganditi ca si celalalt baiat are drepturi si ca trebuie respectate.Daca se inscrie in iulie la facultate are o calitatesi anume cea de student.Tatal Dmv nu poate sista pensia de unul singur.
Nu poate sista pensia de unul singur. Va trebui sa deschida actiune in instanta pentru sistarea pensiei de intretinere. Cred k mai intai ar trebui sa se "asigure" ca celalalt baiat nu va intra la facultate, ar trebui sa-i mai dea o sansa la urma urmei ce mai conteaza 2-3 luni?
el nu poate opri si chiar daca o face, va fi obligat sa o plateasca din urma din momentul cand nu a vrut sa o mai plateasca.
citeste sentinta prin care a fost obligat la plata pensiei de intretinere.daca nu este obligat sa plateasca intretinere decat pana la 18 ani aceasta se poate sista. daca nu asteapta sa vada daca promoveaza examenul de bacalaureat.in functie de acest aspect vede ce decizie ia.
Numai instanta de judecata poate sista dreptul de a primi pensia de intretinere, constand ca nu sunt indeplinite rigorile legii.
Asa incat , daca tatal considera ca nu mai este indrituit a o plati , se poate adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , facand , totodata , dovada , ca nu mai subzista cerintele intiale , in vederea mentinerii acestui drept.
Pentru vacanta pensia de intretinere se mentine , insa, daca ulterior , majorul nu urmeaza nici o forma de invatamant , aceast drept va fi sistat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit ... Vauva Vauva Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit sentința de la tribunal ca fostul sot, tatăl copilului sa plătească pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere boby24 boby24 Buna seara, nepotul meu are 17 ani, in urma cu 2 ani a avut o relatie :) cu o fata cu 2 ani mai in varsta, la o luna dupa despartire i sa spus sec ca va fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! prin hotărâre judecătorească, in 2020,am fost ... Iustin25 Iustin25 Bună ziua ! Prin Hotărâre Judecătorească, in 2020,am fost obligat la plata pensiei alimentare în cuantum de 1/6 din salar până la finalizarea ... (vezi toată discuția)