avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract servicii internet si telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract servicii internet si telefonie

Buna seara.
Anul trecut am semnat un contract de internet si telefonie cu un operator national in domeniu (nu stiu daca e bine sa dau numele) pe o perioada de 2 ani (asta era obligatoriu). Acum vreau sa-l reziliez dar operatorul imi cere o taxa de 50% din contractul ramas. Eu stiu ca exista o lege care spune ca pot sa-l intrerup in orice moment fara sa platesc acea taxa daca nu mai folosesc serviciile. Este adevarat? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:03, 29 Martie 2015
Sigur, este vorba despre:
Legea nr. 193/2000
Legea nr. 296/2004
Vezi si www.avocatnet.ro/content/art...
Taxele in suma fixa sunt abuzive, nu despagubirile datorate in caz de reziliere unilaterala inainte de termen. In cazul dvs. cred ca e vorba de despagubiri proportionale cu timpul ramas din contract, deci nimic de reclamat.
Contractele pe 2 ani presupun de regula niste reduceri de preturi sau oferte de produse la preturi mai mici decat cele standard.
Da. Dar eu nu am luat niciun produs redus in urma abonamentului. Din contra am semnat contractul cu 16.5 euro/luna si platesc vreo 18.5. Multumesc
Nici pretul vechiului abonament nu era mai mare de 16.5 euro? Aveti aceleasi programe, nimic in plus? Neobisnuit sa se faca prelungire cu 2 ani fara niciun beneficiu, fie el si aparent.
Pe de alta parte, cresterea pretului fara instiintarea si consimtamantul dvs. poate fi motiv de reziliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata taxa pentru rezilierea contractului vodafone iacobsimona iacobsimona Buna ziua, Am 2 abonamente la Vodafone, unul expira in octombrie anul acesta si unul expira in martie 2016. Am vrut sa reziliez acest contract dar mi se cere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange inainte de perioada minima contractuala fara plata facturilor in avans. Mihai_P87 Mihai_P87 Buna ziua, Stiu ca s-a m-ai discutat aceasta tema pe forum, insa doresc daca se poate un raspuns la o intrebare specifica(nu am gasit raspunsul in acele ... (vezi toată discuția)