avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligativitate plata taxa pentru rezilierea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligativitate plata taxa pentru rezilierea contractului Vodafone

Buna ziua,
Am 2 abonamente la Vodafone, unul expira in octombrie anul acesta si unul expira in martie 2016. Am vrut sa reziliez acest contract dar mi se cere o taxa de 38.6 euro pentru cel care expira anul acesta si 63 euro pentru cel care expira anul viitor. Din cate stiu exista o lege care interzice perceperea acestor taxe. Cei de la Vodafone au spus ca acea lege a fost modificata in 2010. intrebarea mea este urmatoarea: conform acelei legi ( 193/2000 moficata in 2010 ) este legal sa platesc acele taxe de reziliere? Ma pot duce la ANPC sa le fac reclamatie?
Multumesc anticipat.
O seara placuta va doresc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:47, 13 Mai 2015
Legea interzice taxa de reziliere in suma fixa, or dvs. precizati sume diferite. Este posibil sa aveti de platit taxe de despagubire pentru anumite reduceri la abonament, telefon etc. proportional cu lunile ramase din contract. Puteti rezilia unilateral fara despagubiri doar daca nu isi indeplinesc obligatiile asumate fata de dvs., de ex. semnal slab sau inexistent, sau daca nu ati beneficiat de niciun fel de reducere in momentul incheierii contractului.
Cititi acest articol, poate va ajuta:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)
Anpc ori nu cunoaste legea 161/2010, ori are in componenta comisari incompetenti (eventual.......corupti)! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Cu ceva timp in urma am cerut parerea, intr-un mesaj privat, domnisoarei/doamnei Andreea Lisievici in legatura cu dorinta mea de denuntare unilaterala a unui ... (vezi toată discuția)