Buna ziua,
Am absolvit facultatea pe 30.07.2014 ,dupa care m-am inscris la master dar m-am retras deoarece am intrat la cu taxa.
M-am angajat pe 13.10.2014 apoi am ramas insarcinata si ar urma sa nasc pe 07.08.2015
Avand in vedere ca in componenta celor 12 luni premergatoare sarcinii intra o perioada de 60 de zile de la finalizarea studiilor(concluzia pe care am tras-o conform OUG 111/2010 ) ar insemna de pe 01.08.2014 pana pe 30.09.2014 iar din luna octombrie am lucrat mai mult de 15 zile( efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din aceea luna) beneficiez de concediu de crestere a copilului si de plata indemnizatiei?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
1. Daca veti naste in august cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt septembrie 2014 - august 2015.
2. Din datele prezentate de dvs. reiese ca luna septembrie ar fi cu probleme deoarece in aceasta luna nu ati avut nici venituri din salarii si nici perioade asimilate.
3. Cele 60 de zile de care pomeniti dvs. se iau in calcul daca ati fost inregistrata la Agentia de Somaj in cursul acestor 60 de zile.
4. Va recomand sa intrebati si la AJPIS (pe e-mail) sau direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Buna dimineata.Nu ar exista cumva posibilitatea sa platesc retroactiv pentru luna septembrie 2014 , sau ceva ce as putea face pentru a beneficia de indeminzatie? am un verisor ce este proprietarul unei firme on-line.El ar putea sa ma ajute cu ceva?Am discutat cu el dar a spus sa ma informez mai bine si el ma ajuta cu tot ce este nevoie.Incerc cumva sa gasesc o portita deoarece daca beneficiez doar de concediu de maternitate imi va fi foarte greu. Va multumesc mult.
Exista si o astfel de posibilitate, insa este supusa aplicarii unor sactiuni contraventionale in cazul unor controale ale institutiilor abilitate.
Altfel spus, se poate incheia retroactiv un c.i.m. sau un contract de prestari servicii.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Din punctul dumneavoastra de vedere exista vreo solutionare a acestui caz? Spre exemplu concediul de maternitate nu se poate adauga ca vechime la calcularea concediului de indemnizatie si sa solicit concediu medical in perioada apropiata nasterii ca apoi sa revin la munca o luna de zile pentru a completa cele 12 luni necesare pentru a beneficia de ccc si plata indemnizatiei?Ma gandesc la toate posibilitatile ca mai apoi sa nu descopar ca puteam beneficia de ccc si plata indemizatiei si sa fie tarziu pentru a le solicita.
Va multumesc mult.
Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC nu pot fi completate cu luni lucrate dupa nastere, ele trebuie sa fie cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
Contract de munca
maya0102
Buna ziua. Din nou apelez la amabilitatea dvs de a ma ajuta cu o nelamurire. Intrebarea mea este: pot incheia un contract de munca din urma cu 3 luni? Momentan ... (vezi toată discuția)