avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune casa

Buna ziua, am si eu o problema:
Daca mama are din prima casatorie un apartament (a murit primul sos) apoi s-a recasatorit iar al 2-lea sos are copii tot dintr-o alta casatorie, copii lui au dreptul la casa?
Mama si cu tata sunt casatoriti de aproximativ 20-25 de ani!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
blizzard10x, utilizator
Cel mai recent răspuns: blizzard10x , utilizator 13:04, 28 Martie 2015
conteaza cine decedeaza primul din ei si daca sotul accepta mostenirea.
Daca mama ar deceda prima, sotul ei ar mosteni 1/4, iar dupa decesul acestuia, teoretic , copiii lui ar ajunge sa mosteneasca o bucatica din aceasta casa.
Adica in cel mai rau caz eu as avea 75% iar copiii sotului ar avea 25% impartit la cati sunt ei ?! asta in cazul in care moare mama prima, daca moare el primul... sa inteleg ca nu le revine nimic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ApaPi ApaPi buna seara am o intrebare tatal meu a murit acum 30 de anum dupa 2 ani mama s-a recasatorit,acum a murit si cel de al 2_lea sot ,copii venite din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu cum e cu mostenirea,sunt recasatorita,eu am doi ... Dorascu Lenuta Dorascu Lenuta As dori sa stiu cum e cu mostenirea,sunt recasatorita,eu am doi copii din prima casatorie,el are unul,eu am casa lasata mostenire de la parintii mei,renovara ... (vezi toată discuția)