avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna seara am o intrebare tatal meu a murit acum 30 de anum dupa 2 ani mama s-a recasatorit,acum a murit si cel de al 2_lea sot ,copii venite din prima casatorie pot sa mosteneasca din casa facute cu tata care a murit casa fiind pe numele mamei si a tatalui meu.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:34, 10 Aprilie 2019
Buna seara
Copiii din prima casatorie mostenesc pe talal lor deci casa facuta de mama si primul sot se imparte astfel:
- mama 5/8
- copiii din prima casatorie impart 3/8
Dupa decesul celuilalt sot
- copiii din a doua casatorie impart 1/4 din 5/8 deci 5/32
- mama are 3/4 din 5/8 adica 15/32
Dupa decesul mamei
TOTI copiii impart in parti egale partea ei
Mulțumesc pentru răspuns.
Dar in cazul in care cei doi copii provin din prima căsătorie celui de al doilea soț,si atunci au dreptul la mostenire.?
Împreună nu au copii comuni,
Buna ziua,
Copii celui de al II-lea sot au dreptul sa-si mosteneasca tatal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa blizzard10x blizzard10x Buna ziua, am si eu o problema: Daca mama are din prima casatorie un apartament (a murit primul sos) apoi s-a recasatorit iar al 2-lea sos are copii tot ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte masa succesorală după decesul unui văduv cu copii, recăsătorit? Beea beatrice Beea beatrice Buna seara am si eu o intrebare...bunica a murit inaintea bunicului si aveau 3 copii si o casa construita împreună.bunicul sa recasatorit cu o doamna care a ... (vezi toată discuția)