avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu ordonanta presedintiala

Buna ziua! Încerc sa scurtez pe cât posibil problema: sunt in proces de divort cu copil minor....copilul este la el si nu îmi da voie sa il iau, pot sa il vad doar in prezenta lui si doar când vrea el...am vorbit cu avocata si mi-a spus ca trebuie sa înaintam actele pentru o ordonanța presedintiala, pentru a putea sta cu copilul pana se termina procesul de divort...asta s-a întâmplat acum mai bine de 2luni si pana acum nu s-a întâmplat nimic, nici măcar nu a fost dat un nr de dosar....o întreb tot timpul pe avocata ce se întâmpla cu ordonanța, cât mai durează si îmi spune de fiecare data ca nu știe nimic....am fost la judecătorie sa întreb daca s-au depus actele pentru aceasta ordonanța si mi s-a spus ca nu...a venit si avocata după 10min si mi-a spus ca actele sunt depuse la etajul 1, la nu știu care doamna...ce trebuie sa fac eu acum? E normal sa dureze atât de mult? In ritmul asta se termina procesul de divort si nu am primit nici măcar nr de dosar pentru ordonanța...si avocata vrea sa ii dau bani pentru ordonanța, dar eu nu știu ce sa fac...pentru ce sa ii dau bani, pentru "nu știu nimic"? Problema cea mai mare e ca stau fara copil si nu știu cât mai pot...am fost si la poliție si mi-au spus ca nu ma pot ajuta, singurul lucru pe care pot sa il fac e sa apelez la ordonanța aceasta si mi-au mai spus ca ar trebui sa dureze mai puțin de o luna de când depun actele pana primesc o rezolvare... Va rog sa ma ajutati cu o părere ca nu mai știu ce sa fac...mai exista si alta cale in afara de aceasta ordonanța?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:14, 28 Martie 2015
Doamnă, lăsaţi avocata şi depuneţi Dvs. personal, la Registratura Judecătoriei, Cererea de Ordonanţă Preşedinţială.
Nu e greu.Cererile nu se depun la anumitea "doamne" ci la Registratura Judecătoriei, trebuie să plătiţi şi o taxă de timbru modică, cca 20 lei.
Va multumesc pentru răspuns...dar după ce depun cererea o sa am nevoie de avocat?
Avocatul nu este neapărat necesar, dacă ştiţi să vă susţineţi cererea, nu aveţi nevoie.
Scrieţi urgent o cerere cam aşa:

Către
Judecătoria _______
Subsemnata____domiciliată în ____, în contradictoriu cu ____domiciliat în ____ formulez prezenta
CERERE DE ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALA
prin care, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei având ca obiect Divorţ , în dosarul nr_____, vă rog să încuviinţaţi şi să dispuneţi următoarea măsură vremelnică:
-Stabilirea domiciliului minorului_____născut în data de_____la mine, la adresa _______
În fapt, am plecat de la domiciliul conjugal în urma..................(descrieţi faptele, cum aţi scris mai sus)
Invederez onoratei instanţe că prin continuarea interzicerii de către dl.___a legăturii minorului cu subsemnata mi se creează şi mie, şi minorului un prejudiciu, prin lipsirea minorului de prezenţa mamei .
Urgenţa măsurilor solicitatese justifică prin faptul că întârzierea în restabilirea legăturilor fireşti cu copilul meu nu este benefic pentru minor, ar contribui la menţinerea unor stări şi emoţii negative, de însingurare şi abandon pe care minorul le poate avea datorită lipsei mamei, întrucât, pănă la soluţionarea fondului, tatăl său nu înţelege să faciliteze în nici un mod contactul meu cu copilul.
Menţionez că prin dispunerea măsurilor solicitate prin prezenta cerere,tatăl minorului care îmi obstrucţionează accesul la copilul meu nu este prejudiciat în fondul dreptului său, întrucât aceste măsuri au un caracter vremelnic, iar pe de altă parte, fondul dreptului este şi rămâne neprejudiciat, aceasta fiind de competenţa instanţei investite cu judecarea acţiunii introductive în dosarul ______.
În drept, art.996 Cod de procedură civilă.
Timbrăm prezenta cu____lei taxa judiciară de timbru şi ___lei timbru judiciar.

Popescu Ana
Listaţi în 3 exemplare, pe una luaţi număr de înregistrare de la Registratura Judecătoriei, celelalte două exemplare le lăsaţi acolo.
Dacă aveţi şi ceva probe din care să demonstraţi că vă împiedică să vedeţi copilul, le depuneţi şi pe acelea.(mailuri, SMS-uri sau nominalizaţi martori care cunosc situaţia)

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Martonze, utilizator
Va multumesc! O sa merg sa depun singura cererea...
Poate cineva sa îmi recomande un avocat bun pentru divort in Tulcea?
Ruco a scris:

Va multumesc pentru răspuns...dar după ce depun cererea o sa am nevoie de avocat?

De avocat aveti nevoie daca nu va descurcati singura.

Pe ordonanta presedintiala poate dura destul de mult daca avocatul pe care il angajati nu incearca sa urgenteze si nu stie cum sa procedeze.

Din pacate, noile legi au nenorocit si incetinit sistemul judiciar astfel incat oamenii au mult de suferit din acest motiv.

Pe divort lucrurile in general merg lent si nu prea se poate face nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)
Ordonanță președințială pensie de întreținere și domiciliu minor AndreeaTeo45 AndreeaTeo45 Buna seara! Ma aflu in proces de divort cu fostul sot. Buletinele amandurora sunt pe Bucuresti, iar eu m.am mutat cu copilul minor in Cluj. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala catacata2011 catacata2011 Buna ziua tuturor! In baza carui fapt o instanta judecatoreasca da aceasta ordonanta presedentiala? O poate cere chiar si un parinte denaturat si i se va ... (vezi toată discuția)