avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... DREPT AUTOR PENTRU OPERA LITERARA ADAPTATA SI ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

DREPT AUTOR PENTRU OPERA LITERARA ADAPTATA SI ECRANIZATA

Buna ziua. In timpul facultatii am regizat un scurt-metraj studentesc, iar scenariul meu este inspirat 70 % dintr-o opera de 2 pagini pe care am gasit-o pe internet. Aceasta a fost publicata intr-o revista anterior, iar autorul a castigat un premiu literar cu ea.

Ieri am primit o citatie de la politie in care sunt invinuita, de catre autorul operei literare, ca as fi incalcat dreptul de autor. Reclamatia este de natura penala. Eu locuiesc in capitala si sunt citata de catre I P J Satu Mare. Ce pot face in acest caz? Mentionez ca filmul meu a participat la un festival de film studentesc, unde am si castigat premiul pentru cel mai bun scenariu. Va multumesc. Mihai
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 20:34, 4 Septembrie 2009
Mai intai studiati Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, la contraventii si infractiuni...Vedeti cu ce articol sunteti incriminat.Luati legatura si cu autorul, vedeti ce pretentii are.
In primul rand felicitari pentru premiu! =D>

In al doilea rand, ar fi trebuit sa contactati autorul care publicase materialul pe internet! Nu tot ce este pe internet este si liber de drepturi! In al treilea rand, autorul respectiv ar trebui sa demonstreze ca opera dv este plagiata dupa a lui. Faptul ca va reclama ca este inspirata 70% din cele 2 pagini pe care le-a scris mi-e teama ca nu este suficient! Toata literatura din ziua de azi este mai mult sau mai putin inspirata dupa ce s-a scris la un moment dat. Important este ce doriti sa faceti in continuare: sa ajungeti la o intelegere, in care recunoasteti ca v-ati inspirat de acolo, va puneti cenusa in cap ca nu i-ati cerut dreptul si ii platiti o suma de bani, sau mergeti in instanta, caz in care se taraganeaza foarte mult lucrurile, vor fi implicati experti care vor trebui sa demonstreze ca este vorba de fapt de una si aceeasi lucrare - revin, destul de greu de dovedit, daca adaptarea a fost facuta bine. Oricum ar fi, mult succes! Si mai multa atentie data viitoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor ... papinni papinni Buna!!! Sunt oarecum in ceata deoarece de ceva timp lucrez la o carticica care cuprinde o explicare a unor activitati de ordin industrial si in mod special ... (vezi toată discuția)
Drept de autor, plagiat adinat2 adinat2 Daca intr-o carte de istorie gasesc o descriere a imbracamintii nobililor din sec XV Franta, pot utiliza descrierea respectiva in romanul pe care il scriu? ... (vezi toată discuția)