avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate solicita refacerea expertizei sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate solicita refacerea expertizei sau incuviintarea unei noi expertize in apel?

Daca piritii fac apel dupa hotarirea de la fond , acestia pot cere refacerea expertizei topo ? Eu la vremea respectiva , am aratat instantei ca este gresita expertiza , dar piritii nu au obiectat . Acum la final s-au gindit ca nu este buna si au facut scandal. Judecatorul a spsu ca este tardiv . Mai este motiv de apel ?? Mai pot cere expertiza noua ??
Cel mai recent răspuns: ContSters347294 , utilizator 20:40, 28 Martie 2015
Conform art.479(2)NCPC "Instanta de apel va putea dispune refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta ,in cazul in care considera ca sunt necesare pentru solutionarea cauzei ,precum si administarea probelor noi propuse in conditiile art.478 alin.2."
Rezulta ca, aprecierea asupra refacerii raportului de expertiza este atributul exclusiv al instantei de apel.(In acest sens:Decizia nr.4164/26 noiembrie 2013 -pronuntata in recurs de Sectia a-II- a Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.)
am intels...ce o vrea Domnul acum . ce ii taie capul sa faca , aia vor face .....ma refer la piriti . X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico legala psihiatrica Liviu44 Liviu44 Buna ziua. Sa efectuat o expertiza medico legala psihiatrica pe baza de acte, ulterior sa efectuat si un supliment la raportul de expertiza . Nu sau depus ... (vezi toată discuția)
Casare hotarare si retinere spre rejudecare caradis caradis Buna ziua. Instanta de Apel mi-a acceptat apelul si a decis casarea in tot a hotararii date de catre instant de fond si retinerea dosarului spre rejudecare. ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in instanta instanta ? nbranza nbranza - am angajat un constructor pentru reparatii casa, - am descarcat un contract tip, l-am completat, greu dar l-a semnat, - am achitat toata suma, - ... (vezi toată discuția)