Buna ziua. Instanta de Apel mi-a acceptat apelul si a decis casarea in tot a hotararii date de catre instant de fond si retinerea dosarului spre rejudecare. intrebarea mea este : se ia procedura de la inceput ..administrare probe ...etc. sau instanta se pronunta pe probele existente la dosar?
Instanta de apel in rejudecarea cauzei trebuie sa administreze probele pe care dvs. le solicitati si sunt intemeiate. Puteti solicita reaudierea martorilor de la fond sau audierea unor altor martori; puteti cere refacerea intregului probator sau doar acele probe care nu v-au fost incuviintate sau nu au fost administrate corespunzator.
Depinde si care a fost motivul casarii hotararii instantei de fond.
va multumesc pentru raspuns. Motivul nu il stiu ca nu mi-a fost transmis , poate trebuia sa merg la dosar sa vad , eu am cerut prin apel verificarea probelor depuse la dosar .
Instanta de apel va putea dispune refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta,in cazul in care considera ca sunt necesare pentru solutionarea cauzei,precum si administrarea probelor noi propuse inconditiile art.478 alin.2[Art.479(2)NCPC]
Rejudecare
liviuu
Este vorba de un divort. La recurs s-a trimis dosarul catre rejudecare, iar intrebarea mea este: \"Declaratiile martorilor date in fata primei instante pot fi ... (vezi toată discuția)