avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lntrebare in legatura cu probele in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lntrebare in legatura cu probele in apel

Buna ziua . Ma aflu in partaj judiciar . La fond am mers pe mana avocatului meu , acesta cerand respingerea actiunii reclamantului. Nu am putut folosii probele mele deoarece s-a mizat ca se va respinge actiunea . Din pacate am luat mare teapa , actiunea reclamantului nu s-a respins iar eu am ramas cu probele in buzunar . INTREBARE- la apel mai am voie sa aduc probe , sa pun martori sa invoc nemultumirile mele ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:02, 4 Mai 2015
Pentru a va raspunde in mod corect la intrebare, va rog sa precizati pe ce procedura va judecati, pe cea veche sau pe cea noua care a intrat in vigoare in febr. 2013?
pe cea noua , am inceput actiunea in noembrie 2014.
Instanta de apel va proceda la rejudecarea fondului in limitele stabilite expres sau implicit de catre apelant.Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau, aratate in motivarea apelului ori in intampinare.Conf.art.479(2)NCPC Instanta de apel va putea dispune refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta ,in cazul in care considera ca sunt necesare pentru solutionarea cauzei, precum si administrarea probelor noi propuse in conditiile art.478 alin.(2) NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare hotarare si retinere spre rejudecare caradis caradis Buna ziua. Instanta de Apel mi-a acceptat apelul si a decis casarea in tot a hotararii date de catre instant de fond si retinerea dosarului spre rejudecare. ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita refacerea expertizei sau incuviintarea unei noi expertize in apel? ContSters347294 ContSters347294 Daca piritii fac apel dupa hotarirea de la fond , acestia pot cere refacerea expertizei topo ? Eu la vremea respectiva , am aratat instantei ca este gresita ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala psihiatrica Liviu44 Liviu44 Buna ziua. Sa efectuat o expertiza medico legala psihiatrica pe baza de acte, ulterior sa efectuat si un supliment la raportul de expertiza . Nu sau depus ... (vezi toată discuția)