Buna ziua . Ma aflu in partaj judiciar . La fond am mers pe mana avocatului meu , acesta cerand respingerea actiunii reclamantului. Nu am putut folosii probele mele deoarece s-a mizat ca se va respinge actiunea . Din pacate am luat mare teapa , actiunea reclamantului nu s-a respins iar eu am ramas cu probele in buzunar . INTREBARE- la apel mai am voie sa aduc probe , sa pun martori sa invoc nemultumirile mele ? multumesc anticipat.
Pentru a va raspunde in mod corect la intrebare, va rog sa precizati pe ce procedura va judecati, pe cea veche sau pe cea noua care a intrat in vigoare in febr. 2013?
Instanta de apel va proceda la rejudecarea fondului in limitele stabilite expres sau implicit de catre apelant.Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau, aratate in motivarea apelului ori in intampinare.Conf.art.479(2)NCPC Instanta de apel va putea dispune refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta ,in cazul in care considera ca sunt necesare pentru solutionarea cauzei, precum si administrarea probelor noi propuse in conditiile art.478 alin.(2) NCPC.