avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rejudecare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rejudecare

Este vorba de un divort. La recurs s-a trimis dosarul catre rejudecare, iar intrebarea mea este: "Declaratiile martorilor date in fata primei instante pot fi luate in considerare fara reaudierea lor la rejudecare?"
Cel mai recent răspuns: ermetic , utilizator 13:38, 13 Mai 2010
Depinde de limitele deciziei de casare.Daca instanta a casat in tot atat decizia data in apel cat si hotararea instantei de fond si a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond, atunci toate probatoriile vor fi reluate de la capat, inclusiv cea cu martori.Situatiile sunt diverse, de exemplu rejudecarea poate sa privesca casarea hotararii date in apel si rejudecarea in acest caz doar a apelului, astfel ca raspunsul meu este unul de principiu, fara trimitere exacta la situatia dvs. a carei detalii nu le cunosc.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Toate probele administrate ce nu au fost criticate prin sentinta de casare raman castigate judecatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dosar marinica71 marinica71 am un dosar pt stabilirea succesiunii la care am facut recurs iar curtea de apel l a trimis spre rejudecare.ce se intampla la rejudecare?se ia totul de la ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare ContSters154162 ContSters154162 La rejudecare (dupa casare unei sentinte si trimiterea cauzei spre rejudecare) se pot cere probe noi? Expertiza tehnica, martori? In prima instanta nu s-au ... (vezi toată discuția)