avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot actiona in instanta instanta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot actiona in instanta instanta ?

- am angajat un constructor pentru reparatii casa,
- am descarcat un contract tip, l-am completat, greu dar l-a semnat,
- am achitat toata suma,
- lucrarilele insa sunt nefinalizate,
- constructorul a refuzat sa mai lucreze daca nu-i mai achit ala suma de bani,
- conform contract , l-am notificat,
- conform contract l-am dat in judecata,
- am propus ca proba expertiza tehnica in constructii,
- proba a fost respinsa de instanta,
- am depus fotografii pentru calitatea si nefinalizarea lucrarii,
- n-au fost admise de instanta,
- solutia , respinge cererea neintemeiata - nu am efectuat dovada
CSM -ul e nul, n-are nici un rost sa mai achit banii pe timbre, ..... fara cuvinte
Cel mai recent răspuns: nbranza , utilizator 13:40, 27 Iulie 2015
Nu se intelege exact care este intrebarea dvs,mai mult decat atat fara a studia actele dosarului este greu de raspuns de ce instanta a respins probele solicitate de dvs.Aveti posibilitatea formularii caii de atac legale daca mai sunteti in termen,scopul unei caii de atac fiind tocmai acela de a indrepta eventualele erori,solutii nelegale ale instantei de fond.Ati facut si dvs eroarea facuta de multi altii,de a nu angaja un avocat pentru o consultanta,redactarea unui contract,copierea contractelor de pe net este o solutie gresita.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc. Atata timp cat se respinge singura proba certa in dovedirea unei reparatii in domeniul constructiilor si se da vina pe reclamant ca :"... cel care face o sustinere in cursul procesului trebuie sa o si dovedeasca..." respingand actiunea ca "neintemeiata", cum poti intoarce si obliga instanta sa admita proba - in apel din cate cunosc nu se admit decat inscrisuri, nu se poate efectua expertiza tehnica. Multumesc anticipat.PS Contractul e descaract de pe
[ link extern ]
Opinia mea este ca,puteti formula apel.Conform art.479(2)NCPC"Instanta de apel va putea dispune refacerea sau completarea probelor administrate la prima instanta ,in cazul in care considera ca sunt necesare pentru solutionarea cauzei,precum si administarea probelor noi propuse in conditiile art.478 alin.(2) NCPC.
nbranza a scris:
- in apel din cate cunosc nu se admit decat inscrisuri, (...)
.

Asta se întâmplă în recurs, nu în apel.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita refacerea expertizei sau incuviintarea unei noi expertize in apel? ContSters347294 ContSters347294 Daca piritii fac apel dupa hotarirea de la fond , acestia pot cere refacerea expertizei topo ? Eu la vremea respectiva , am aratat instantei ca este gresita ... (vezi toată discuția)
Informație DumitruParaschiv DumitruParaschiv Se poate solicita în cadrul unui apel efectuarea unei expertize contabile, având în vedere că la fond nu a fost cerut acest lucru? (vezi toată discuția)
Martor in apel utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Daca in fond am solicitat proba testimoniala cu un martor si instanta a respins-o, in apel mai pot solicita acest lucru? Multumesc! (vezi toată discuția)