avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata?

In urma unei discutii cu aparatorul piritilor am stabilit sa cer renuntarea la judecata deoarece am cazut la intelegere . Am trimis pe fax cererea de renuntare , dupa care piritii nu au mai executat ce ar fi trebuit sa execute . Am termen saptamina viitoare , inca nu s-a judeca cererea mea . Daca ma duc si cer instantei sa continue procesul , o face ? Adica ma pot razgindi ??
judecatorul o sa va intrebe daca cu adevarat renuntati la judecata sau nu...este un aspect f important de aceea daca aveti avocat, acestuia ii trebuie un mandat expres pt a putea renunta...nu se face asa usor, astfel incat eu sunt sigura ca va puteti razgandi.
nu am avocat....am sa explic
Puteti sa solicitati instantei sa ia act ca nu va mai mentineti cererea de renuntare la judecarea cauzei,urmand a motiva temeinic cererea dvs
Renunțarea la judecată se face potrivit art. 406 NCPC. Este un act de dispoziție care trebuie făcut și susținut personal, în fața instanței. Prin urmare, ceeace ați trimis d-voastră pe fax (cui ați trimis- pârâților? și chiar instanței, nu are consecințe.
Instanța va lua act de această renunțare și va da o SENTINȚĂ. În cazul că litigiul ar fi deja în apel, instanța va da o DECIZIE.
În concluzie, la primul termen, vă prezentați și susțineți ceeace doriți- renunțarea la judecată sau doriți continuarea procesului cu atât mai mult cu cât pârâții ar avea dreptul, în caz de renunțare, să solicite cheltuieli de judecată făcute până la data respectivă.
excelente raspunsuri . sunt pe deplin lamurita :thumbup:
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
ContSters347294, utilizator

Alte discuții în legătură

Intelegere intre parti semnata in prezenta a doi martori prietenulomului prietenulomului Am incheiat o intelegere cu piritii sub forma unui proces verbal scris , semnat de noi in prezenta a doi martori care au semnat si acestia , cnp etc . Aceasta ... (vezi toată discuția)
Acceptare renuntare la judecata Alex28 Alex28 Sunt parat intr-un proces civil. M-am inteles amiabil cu reclamantul, care a si trimis o cerere de renuntare la judecata. Am inteles ca trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)