Buna ziua. As vrea sa pun si EU o intrebare. O cunostinta a cumparat o hala de la o societate privata . La momentul cumpararii s-a incheiat in contract de inchiriere pe teren , deoarece in jurul halei sunt approx 1000 mp. Administratorul SOC. din cauza unor evaziuni fiscale a avut cateva dosare penale si a fugit din Tara decedand in urma unui infarct. Acum Anaf si enel la care avea datorii immense ,au scos la licitatie terenul. Intrebare. Ce se intampla cu hala cumparata? Nu are drepatul prin lege la terenul de sub hala?Ca si cumparator de buna credinta? I s-a adus la cunostinta can licitatia are located pe data de 17 4 si ca va pierde constructia.Am nevoie de sfatul DVS.
Va multumesc
Problema expusa de dvs. este complicata.
In mod normal trebuie respectat contractul si daca nu este anulat nu ar trebui sa se poata face nimic.
Sa mearga cu toate actele la avocat intrucat depinde de mai multe lucruri si este posibil sa fie necesar sa faca o contestatie la executare.Termenul este insa de 15 zile pentru contestatie si ar fi bine sa se grabeasca daca a primi vreo comunicare intrucat avocatul nu poate face mereu o actiune in aceeasi zi in care se merge la el.
As dori sa va intreb daca se poate aplica superficia in acest Caz? Si CE ar trebui facut ?
Avocatul a propus depunerea unei cautiuni de 10000 euro pentru stoparea licitatiei? Cumparatorul de buna credinta al imobilului nu are nici in drept?
Așa cum a arătat mai înainte d-l avocat problema este mai complicată și va trebui să vă adresați unui avocat.
Dar, în mare, cred că ar fi următoarele aspecte-
-există la ora actuală 1 proprietar al terenului - care este executat silit, și un proprietar al halei.(dobândită prin vânzare cumpărare). Executorul jud. trebuie să propună un preț pentru teren-(prin expertiză) și acesta se va putea vinde prin negociere directă -cu proprietara halei (care va avea un drept de preemțiune) sau prin licitație-și atunci , terenul se va vinde cu o sarcină- existența altui proprietar al halei, și noul proprietar va fi obligat să recunoască un drept de superficie( ori de bună voie ori în instanță)
Dar, așa cum a spus d-l avocat anterior, trebuie văzute actele
Accesiune
doncristiano
Ok incep sa inteleg cum sta treaba cu accesiunea dar am un exemplu in care nu stiu cum sa procedez:
Soacra mea a cumparat in 1998 prin licitatie publica de la ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie
maxxx
as dori sa aflu daca exista o modalitate legala de stingere sau incetare a dreptului de superficie constand in infiintarea si folosirea unei livezi pe terenul ... (vezi toată discuția)