Acum cateva luni ,un coleg de clasa a sarit la mine la bataie(mi-a pus mana in gat si cu cealalta era pregatit sa ma loveasca,vazand acestea eu m-am aparat (i-am dat 2 pumni in zona fetei),dupa toate acestea nimeni nu ma credea pe mine deoarece eu nu aveam urme dupa aceea bataie(practic un sport de contact,ceea ce e in dezavantaju meu in cazul acesta),cu ajutorul pilelor si-a scos 10 zile de spitalizare de la medicul legist.Dupa toate acestea,baiatul m-a dat la politie,avand 2 martori falsi din clasa,prieteni de ai lui,la randul meu am avut si eu 2 martori din clasa,pe parcurs am aflat ca el declarase ca aveam inele metalice pe mana,ceea ce e complet fals,dar banuiesc ca martorii lui l-au sustinut.Parintii lui doreau bani in schimbul impacarii, ceea ce noua nu ne-a convenit, dupa ceva timp de la ultima vizita la politie eu si familia mea ne-am stabilit in afara,iar bunica mea m-a tinut la curent cu cazul,afland recent ca baiatul m-a dat in tribunal.Ce ar fi ideal sa fac?Se poate prezenta bunica mea la proces?Ce se intampla daca nu sunt prezent la proces, care sunt consencintele?Multumesc pentru ajutorul oferit.
Bunica se poate prezenta la proces numai daca va avea o procura speciala din partea dvs. In caz contrar nu va fi primita.
Ideal ar fi, pentru ca nu va puteti prezenta, sa mandatati un avocat care sa va reprezinte interesele in procesul respectiv.
Consecitele, in cazul unui proces penal, difera in functie de incadrarea juridica cu care ati fost trimis in judecata. Pot fi, in cel mai rau caz, pedeapsa cu inchisoarea, fie cu executare fie cu suspendare.