avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reancadrare prin hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reancadrare prin hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Am fost concediat cu art.65. Am contestat in instanta decizia de concediere, iar in data de 15.06.2009 tribunalul a hotarat ca admite contestatia mea si obliga firma sa ma reancadreze. Astazi am gasit in cutia postala un plic de la societate cu o instiintare ce spune" va invitam ca incepand cu ziua urmatoare primirii prezentei sa va prezentati la locul de munca pe care ati fost reintegrat in conformitate cu sentinta pronuntata in data de 15.06.2009 de catre Tribunalul...." si decizia administratorului societatii care DECIDE:
"se reintegreaza pe postul detinut anterior angajatul x
se imputerniceste serviciul personal pentru ducerea la indeplinire a prezentei decizii si invitarea angajatului de a se prezenta la serviciu incepand cu ziua urmatoare primirii prezentei decizii"
Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen legal in care sunt obligat sa ma prezint si unde se stipuleaza acesta?
Din moment ce nu am semnat de primire, de unde stie societatea ca eu am luat cunostinta de acea decizie.
Mentionez ca inca nu am primit comunicarea de la Tribunal referitoare la sentinta.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:55, 23 Iunie 2009
postasul a fact oricum mentiunile necesare chiar daca nu ati semnat.
firma este acoperita, si-a indeplinit obligatia care i-a fost impusa prin hotarare, asa ca dvs sunteti cel care veti avea de suferit daca nu va prezentati.
Nu intentionez sa nu ma prezint, dar mi se pare absurd sa nu existe un termen in care sa ma pot prezenta. Ma interesa concret - lege / articol/ paragraf.
multumesc
Reintegrarea in functie presupune punerea angajatului concediat in situatia anterioara emiterii deciziei anulate. Fiind un litigiu de munca, hotararea instantei produce efecte de la pronuntare, si ca urmare, decizia angajatorului de a va reintegra cat mai repede in functia pe care ati detinut-o anterior este corecta. Se considera astfel ca ati fost si sunteti salariatul acesteia. Angajatorul este obligat sa va plateasca un salariu, normal, contra unei munci prestate de dvs. Ca urmare, are tot interesul sa va reintegreze in functie, pentru a beneficia de serviciile dvs. :)
Adaug la cele spuse de @pakos.
1. Trebuie sa depuneti carnetul de munca la societatea unde ati lucrat , pentru ca trebuie facute inregistrarile corespunzatoare faptului ca sunteti pus in drepturi in baza unei hotarari judecatoresti.
2. Daca nu intentionati sa va prezentati la soc. de ce ati mers la tribunal ?
3. Daca nu doriti sa mai lucrati la soc. respectiva, mergeti totusi si anuntati ca nu mai doriti sa lucrati.
Nu lasati situatia nerezolvata adica in coada de peste !!
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Tocmai asta spuneam ca DORESC sa ma intorc inapoi, dar ma interesa daca exista un termen legal de cand am primit pe posta decizia si pana ma prezint, in sensul ca acolo scrie ca ar trebui sa ma prezint maine , eu am luat plicul din cutia postala in seara asta, iar maine nu pot merge la firma, ci numai poimaine. AM UN TERMEN LEGAL?
Regret daca nu m-am exprimat destul de clar.
Deci, va rog, o lege, un articol, un paragraf cu termenul.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... reintegrare dutu69 dutu69 Buna seara, Pe scurt: In 09.02.2009 am fost concediat cu art.65. Am castigat instanta ( hotarare pronuntata in 15.06.2009) drepturile salariale si ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010 sonia54 sonia54 Am primit o hotarare astazi 31 dec, in urma unui proces in care am cerut anularea unei decizii de concediere disciplinara, emisa dupa alta decizie de ... (vezi toată discuția)