avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Amenzi pt subcontractori
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Amenzi pt subcontractori

Buna ziua,
Sunt la inceput de drum in S.S.M in constructii si am o problema cu subcontractorii care lasa mizerie unde lucreaza. In afara de clauze prevazute in contract, care nu prea sunt, exista o lege care imi ofera mie posibilitatea de a amenda firma? (Cu acordul managerului de proiect).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: demnitate1 , utilizator 19:27, 29 Martie 2015
Nu puteti amenda dvoastra subcontractorii, exista autoritati care o pot face. Daca primiti amenda va puteti indrepta impotriva acestora ptr recuperarea prejudiciului.
Care este modalitatea corecta de a obliga aceste firme sa-si faca curat acolo unde fac lucrari?
Puteti prevedea prin contractul de prestari servicii, sanctiuni in sume fixe sau procentual la total valoare de contract, pe categorii de nerespectari ale prevederilor contractuale sau cel mai simplu - nu mai incheiati contract de prestari servicii cu firmele respective.
Dvs.ca si contractant principal, nu puteti amenda contraventional aceste firme, numai ITM-ul are aceasta posibilitate.
Aveti posibilitatea sa intocmiti un regulament de curatenie, prin care sa prevedeti in clar sarcinile care revin fiecarei parti contractante si sa mentionati in contractul de prestari servicii, ca acest regulament face parte din contract.
In cadrul instruirii ssm pe care aveti obligatia sa efectuati anual firmelor subcontractante, mentionati acest regulament printre materialele de instruire, astfel vor afla si lucratorii firmelor subcontractante ce obligatii de curatenie le revin. In acest mod, daca lucratorii firmelor subcontractante nu respecta regulamentul si dvs. ca firma direct contractanta de lucrare, retineti niste sume de bani din valoarea de contract, firmele subcontractante pot retine din banii care se cuvin lucratorilor proprii, in baza unui regulament propriu si a unor sanctiuni administrative prevazute pentru proprii lucratori.
Multumesc mult, asa mi se pare corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ssm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, În situația în care compania contractează o firmă pentru executia unor lucrări și s-a semnat convenție SSM cu această firmă, iar firma ... (vezi toată discuția)
Transfer responsabilitati ssm MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua. În situația în care am închiriat un spațiu de la o societate și, ulterior am încheiat contract de prestări servicii cu aceeași societate ... (vezi toată discuția)
Atributii responsabil ssm kra kra Salut, Am si eu o intrebare lucrez intr-un Parc Eolian ca Responsabil SSM din partea Beneficiarului si as dori sa stiu daca am dreptul sa verific daca o ... (vezi toată discuția)