buna ziua ...puteti sa ma ajutati intro problema mai delicata ? am angajat de curand 3 muncitori ei nu vor sa plateasca unele taxe la stat...cum pot sa ii tin la munca fara asigurari medicale sau altceva? o declaratie pe propria raspundere ar merge? Dar sa nu fiu eu tras la raspundere. multumesc
Potrivit art.40 alin.2 lit. f C.mun., angajatorul are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.
Prin urmare, angajatul nu are cum sa efectueze o astfel de plata.
1. Daca ei sunt angajati cu contract individual de munca (CIM) atunci si ei si angajatorul sunt obligati sa plateasca impozitul pe venit si contributiile sociale la pensie, sanatate si somaj.
2. Plata impozitului si a contributiilor sociale nu este benevola, ea este obligatorie conform Codului fiscal.
Plata datorii la stat
clapon
Exista posibilitatea de a face o cerere la locul de munca pentru a se vira in contul meu jumatate din darile catre stat pe care firma le plateste ? trebuie ... (vezi toată discuția)